Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 07:36 2 022 1

Ники Митов: Не мога да си обясня защо толкова години няма силен Спартак

  • николай митов-
  • футбол-
  • спартак варна-
  • втора лига

Явно в клуба има дълбоки проблеми

Ники Митов: Не мога да си обясня защо толкова години няма силен Спартак - 1
Снимка: БГНЕС

„Не мога да си обясня защо толкова години няма силен Спартак. Уважавам този отбор от времето, когато играх за него в елита и затова съдбата му не ми е безразлична. Явно в клуба има дълбоки проблеми, но не съм запознат в детайли, за да коментирам, а и не ми е работа. Пожелавам на Спартак възможно най-бързо да си върне авторитета в родния футбол.”, заяви треньорът на Хебър Николай Митов.

Както е известно, Митов носеше екипа на спартаклии през пролетта на 1994 година при майсторите.

В неделя той ще се изправи срещу варненския тим като треньор на Хебър на старта на пролетния полусезон във Втора лига. Срещата е от 14 часа на обновения стадион в Пазарджик.

„Не съм гледал контроли на Спартак и нямам представа за стила му на игра и моментното състояние. Научих само, че играят по схема 3-5-2 и са привлекли млади футболисти и трима чужденци. Някои от младите, като двете момчета от Славия, съм ги гледал. Запознат съм също с качествата на опитните Георги Динков, Рангел Абушев и Янаки Смиров. За мен най-важно ще бъде как подходят нашите играчи и дали ще изпълнят поставените задачи. Направят ли го, ще съм спокоен.”, допълни Митов.

Специалистът изключи всякакъв вариант да подценят варненци. „Това че отборът им още не е направен, не бива да заблуждава. Всеки мач във Втора лига е труден и ако не подходим сериозно и отговорно, сами можем да си създадем проблеми, което е нежелателно.”, каза още Митов.

В заключение треньорът обяви и основната цел на Хебър напролет: „Искаме да продължим изграждането на един сериозен отбор. Когато се завърнахме при професионалистите, желанието ни беше през първия сезон да положим основите на един перспективен тим и догодина да надграждаме. Мисля, че изпълняваме плана, а с оглед на добрата зимна подготовка и привлечените качествени попълнения, съм оптимист, че напролет ще видите едно още по-добро лице на Хебър.”


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    3 1 Отговор
    Защото, този отбор се ползва за пране на пари от шайка бандити и олигофрени, които дори и майките си биха продали за пари....