Last news in Fakti

15 Февруари, 2020 20:06 1 279 0

Барселона извоюва труден успех срещу Хетафе

  • ла лига-
  • барселона-
  • хетафе-
  • 2:1

Каталунците надделяха над третия в класирането на Ла Лига с 2:1

Барселона извоюва труден успех срещу Хетафе - 1
Снимка: БГНЕС/EРА

Барселона постигна трудна победа с 2:1 при домакинството си на Хетафе от 24-ия кръг на Ла Лига. Головете за каталунците реализираха Антоан Гризман и Сержи Роберто, а Анхел Родригес отбеляза почетното попадение за отбора от мадридското предградие.

Жорди Алба получи контузия в 16-ата минута. Той не успя да продължи участието си в мача и бе сменен в 19-ата минута от Жуниор Фирпо.

Хетафе направи много сериозен пропуск в 22-ата минута. Серхио Бускетс направи много голям подарък на Хорхе Молина, който бе сам срещу Тер Стеген, но пропусна да вкара.

Хетафе отбеляза гол в 23-ата минута чрез Алан Ниом. Попадението бе разгледано с ВАР и в крайна сметка не бе зачетено заради нарушение на Ниом срещу Самюел Умтити.

Хетафе направи нов много сериозен пропуск в 26-ата минута чрез Марк Кукурея.

Барселона поведе в резултата в 33-ата минута, когато Самюел Умтити комбинира с Лионел Меси, който пусна отличен извеждащ към Антоан Гризман, който бе изпуснат и изскочи сам срещу Давид Сория, след което вкара за 1:0.

Барселона удвои своята преднина в 39-ата минута. Жуниор Фирпо направи добър пробив отляво, след което подаде към Сержи Роберто, а той с премерен удар вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Сория.

Пред Лионел Меси се откри шанс в 42-ата минута, но ударът му не бе точен.

Давид Сория направи страхотно спасяване в добавеното време на първата част, когато Антоан Гризман комбинира с Лионел Меси, който стреля с глава, но Давид Сория успя да спаси.

Хетафе успя да намали пасива си в 66-ата минута, когато Хайме Мата центрира към Анхел Родригес, който засече топката от въздуха и я прати неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Барселона можеше да възстанови преднината си от два гола в 70-ата минута, когато Ансу Фати отправи много опасен удар, но Сория се намеси и изби в корнер.

Марк-Андре тер Стеген се наложи да се намесва на два пъти решаващо в 72-ата минута. След центриране от фаул в наказателното поле на Барселона Анхел Родригес засече топката, след което Тер Стеген успя да спаси, но не бе убедителен и се наложи втори път да избива току преди с нея да играе Хайме Мата.

Антоан Гризман направи много сериозен пропуск в 74-ата минута. Той получи перфектен извеждащ пас, но стреля встрани от десния стълб на вратата на Сория.

Хайме Мата получи добър пас в наказателното поле на Барселона в 77-ата минута, но се забави, след което загуби равновесие и бе надигран от Жерар Пике, който му отне топката.

Лионел Меси отправи опасен удар от дистанция в 90-ата минута, но встрани от десния стълб на вратата на Давид Сория.

С тази победа Барселона се изравни поне временно на върха в класирането с Реал Мадрид, като двата отбора имат по 52 точки, а Хетафе е трети с 42 точки/Dsport.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА