Last news in Fakti

23 Февруари, 2020 08:01 6 754 34

Циганският крал отново е на върха, Тайсън Фюри нокаутира Уайлдър

  • тайсън фюри-
  • дионтей уайлдър-
  • нокаут-
  • бокс

Това беше изключителен триумф на британецът, който завоюва титлата и остана непобеден при най-тежките

Циганският крал отново е на върха, Тайсън Фюри нокаутира Уайлдър - 1
Снимка: БГНЕС

Тайсън Фюри победи Дионтей Уайлдър с технически нокаут в седмия рунд. Британецът ръководеше двубоя от самото начало и не допусна шампионът да го притисне. Това беше изключителен триумф на британеца, който завоюва титлата и остана непобеден при най-тежките. В същото време това бе първа загуба за Дионтей Уайлдър.

Циганският крал отново е на върха, Тайсън Фюри нокаутира Уайлдър
Снимка: БГНЕС

Първи рунд: Тайсън Фюри започна по-напористо, но Уайлдър му отвърна с ляв прав. Британецът продължи с размяна на крошета. Добре води битката от разстояние. В същото време американецът изчаква своя съперник да атакува с десен прав. Фюри атакува до края на рунда и победоносно вдигна ръка в края му.

Втори рунд: Вторият рунд започна с размяна на удари. Британецът пази дистанция от Уайлдър благодаренеи на по-високият си ръст. Все пак американецът пласира точен десен прав в брадичката на Фюри. Шампионът започна да атакува. В средата на рунда Фюри пласира добър ляв прав. Уайлдър пласира също такъв. Равностойна битка, но Фюри атакува успешно и притисна съперника си до въжетата. В края на рунда британецът принуди Уайлдър да се предпазва в ъгъла, но гонгът спря битката.

Циганският крал отново е на върха, Тайсън Фюри нокаутира Уайлдър
Снимка: БГНЕС

Трети рунд: Тайсън Фюри продължи да диктува темпрото на мача и пласира нов удар в главата на Уайлдър. Британецът разменя точни десни и леви прави в тялото на американеца. В същото време Уйлдър показва респект и не атакува непремерено Фюри. Шампионът има проблеми в тези минути търсейки клинч. В същото време Фюри атакува и 30 секунди преди края на третия рунд свали съпермика си в нокдаун. Малко след това Уайлдър отново бе на земята, но гонгът го спаси.

Четвърти рунд: В началото съдията предупреди двамата боксьори, но отново Фюри подходи агресивно и Уайлдър падна, но този път загуби равносвесие. Британецът пласира нов ляв прав в главата на Уайлдър. Добри минути за Тайсън Фюри. Американецът се защитава и търси клинча, защото е наранен и тече кръв от ухото му. В същото време Фюри пласира нов десен прав.

Пети рунд: Фюри тръгна агресивно и продължи да нанася тежки удари по тялото на Уайлдър. Шампионът търси защитата, но британецът отново го свали в нокдаун. Съдията отброява и след това Фюри нанася нов тежък удар в глвата на американеца. Тежки секунди за шампиона. Тайсън е свеж и постояннно нанася точни удари. Редува леви и десни в главата. Съдията предупреди Фюри и му отне точка. Но британецът продължи да действа агресивно. Отново гонгът е спасителният бряг за шампиона.

Шести рунд: Вижда се страх в очите на Уайлдър, от което се възползва Фюри. "Циганския крал" атакува разменяйки леви и десни прави в тялото на американеца. Точен десен прав и Уайлдър търси клинч. Двамата се съсредоточиха в ъгала, но Фюри се дръпна назад. Шампионът реагира и нанесе удар в главата на британеца. Фюри отговори с ляв прав в главата на Уайлдър.

Седми рунд: В началото Фюри нанесе ляв прав в главата на Уайлдър. Шампионът продължава да се дърпа назад и да не атакува. Британецът притисна Уайлдър на въжетата и не дава възможност на съперника си да атакува. "Циганския крал" отново прикова съперника си в ъгъла и точна комбинация ляв и десен прав в брадата на Уайлдър донесоха победата на Фюри, технически нокаут. Съдията показа, че мачът трябва да бъде прекратен след рецитала на британецът. Край! Да живее новият крал!

Циганският крал отново е на върха, Тайсън Фюри нокаутира Уайлдър
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    38 4 Отговор
    Е така е 100 победи нереален .. не падал ... последния Щатски Боксов колос ... и се люля цял мач ... айде вземи ... с плочките на корема ... не знаеше какво става ... Страшния Уайлдър нереален бил ... айде ... тва беше ... насред Лас Вегас ...
  • 2 Алфа Вълкът

    43 3 Отговор
    Време му беше на негъра да му затворят устата. Но, сигурно Фюри е на 1 кило бело пак и ще му вземат титлите.

    Коментиран от #14

  • 3 Къде

    27 1 Отговор
    Къде е Гешев????
  • 4 Браво

    34 2 Отговор
    Уайлдър в крайна сметка няма никаква техника. Хубава неделя на всички!
  • 5 Античалгар

    38 6 Отговор
    Винаги е готино да видиш пребит чалгар или тъмнозелен! Браво на Фюри!
  • 6 Кофти късмет за Уайлдър

    12 12 Отговор
    Късмет отстрана на Фюри да го прати в нокдаун още рано рано, но и да засегне странично вътрешното му ухо Уайлдър изпадна в еквалибриум а в бокса това е когато психически си 6 и на ниво, но физически тялото е като пияно и нямаш контрол, и все пак от 2 до 7 ми рунд Уайлдър изкара клатейки се, но притиснат от Фюри в ъгъла неговия тийм хвърли бялата кърпа.

    Коментиран от #7, #28

  • 7 Готин

    19 2 Отговор

    До коментар #6 от "Кофти късмет за Уайлдър":

    Брат съгласен съм че понякога има късмет ма в тоя мач ???!!!!! WTF ??? В бокса тежка категория това не е късмет !!!!

    Коментиран от #11, #31

  • 8 Garrincha

    16 4 Отговор
    Хубава мъжка битка ! Не съм виждал Фюри, толкова агресивен никога ! Спечели си заслужено, като оставим настрани цялата цигания !
  • 9 локомотива

    23 2 Отговор
    Тя беше ясна,черню с тия щеки за ски вместо крака как да издържи на удърите на този огромен човек.Вижте на снимките разликата в ръцете им.Оня другия маймун джошуа го чака същата участ ако случайно се навие да играе с ФЮРИ.
  • 10 Пульо дали е гледал мача

    18 1 Отговор
    много ми е интересно какво ще изцепи пак , че този фюри ако го подкара Кличко ще му се стори като момиченце
  • 11 Напротив. От #6-ти

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Готин":

    Е напротив късмет е не това че го прати в нокдаун, тва си е грешка на Уайлдър че се остави непокрит. Кофти късмета е че му засегна вътрешното ухо и вече мача беше ясен оттам насетне. Той от третия рунд до седмия беше абсолютно неадекватен. НеЗнам как изобщо стигна до 7мия. Първият мач и Уайлдър го прати Фюри в нокдаун но не му засегна нищо. Това е много кофти късмет защото Уайлдър нямаше никакъв шанс след удара отстрани, още повече че едва не му изтече мозъка от ухото и устата.
  • 12 Spain mecanic

    4 2 Отговор
    Da bqhte procheli teksta. Ima 6 pravopisni greshki .

    Коментиран от #23

  • 13 Гост

    12 3 Отговор
    Ама защо го биха този прословут бомбардировач толкова
  • 14 бета лисица

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    нещо бъркаш кумчо-вълчо,май бело е взел саждата по време на пресконференцията,много зееше и от устата му фъркаха плюнки.МА БЪРЗО Я ЗАТВОРИХА.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Алфа Вълкът

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "бета лисица":

    Негъра си е тъп, а Фюри си е друсан. Бъркаш се ти лисиче.
  • 17 КОЮ

    6 1 Отговор
    Много правописни грешки. Мача бе зрелищен, от двамата по добрия победи. Очаквайте подобно зрелище от Пулев- Джошуа .
  • 18 Пулев

    19 5 Отговор
    Пулев - Джошуа ще бъде мач на дърво срещу дърво. Не очаквайте зрелищен мач там по скоро ще е романтичен мач в които Пулев ще бъде приспан грижовно от добрият Джошуа.
  • 19 боцмана

    12 3 Отговор
    Уж не съм чак толкова расист , ама ми е голям кеф като кютечат някой който не е от бялата раса.

    Коментиран от #29

  • 20 ААА

    10 1 Отговор
    Играта на Фюри миришеше на бокс . От краката до главата. Раздвижен, пъргав ,находчив , настъпателен , изобретателен . Лявата му ръка не спираше да работи , да засреща и търси пролуки, да обработва гарда , и главата , и подготвя същинските атаки , без да спира , и успя да подплаши негъра, което в бокса е много важно . Основното оръжие на Уайлдър - мощният удар , който пускаше спорадично в празното пространство , като 300 Уинчестър Магнум , не срещаше целта , защото за този удар, трябва известна подготовка , и опитният противник обикновено го разгадава . Такива удари не са спасителен вариант , за какъсали на ринга боксьори , такъв удар се подготвя щателно , когато силите се поизчерпят , когато се стигне до размяна на удари , когато противника спира да внимава , и губи концентрация . А до тогава , ако ти липсват основни аргументи на ринга , барута за такива удари свършва , и гаврата е пълна.
  • 21 Българин

    6 5 Отговор
    Много ми е кеф да се пребивтат черни ! Марш в Африка ! Европа си е на европейците африка на маймуните и Америка на Индянците ! Секи на мястото си ! За арабите пък даже и турция им е мнго тази зган я повече мраза и от негрите !
  • 22 Гост

    6 4 Отговор
    Спортът за един по задръстен и тъп свят.Спорувайте и затъпявайте . А бокса докарва до паркинсон и други мозъчни проблеми , даже и без да се биеш само от гледане пълна загуба на време . Вместо да се образова гледа тъпия спорт.
  • 23 Име

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Spain mecanic":

    Точно ти ли се намери да говориш за правописни грешки?
  • 24 RVD

    9 2 Отговор
    Хора престанете, Фюри е ирландски циганин, наричат ги така заради номадския им начин на живот. Не е ром, няма нищо общо с Индия.

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Име

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "RVD":

    Циганите по принцип си имат номадски начин на живот. Циганите са си цигани по целия свят. Сега са по улегнали и водят по уседнал начин на живот. Проблема е, че са затворено общество. Държавата им спазва правата, а нарушава правата на данъкоплатците. На други места не са по различни от България.
  • 26 Факултето

    2 0 Отговор
    Тоа не е от наще мноу е бел.
  • 27 мда

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "RVD":

    спорно е изобщо защо ги наричат цигани след като, както каза, нямат нищо общо с нашите цигани.
  • 28 vasik atanasova

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Кофти късмет за Уайлдър":

    абсолютно точно
    удари го отзад
    падна и веднага стана
    но нямаше кординация
    тъкмо се упули в 7 рунд
    видях го че дойде на себе си
    а то помощник треньора хвърли кърпата
    уалдер има силен удари и можеше с един удар да обръне срещата

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Наблюдател

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "vasik atanasova":

    Василке , нали знаеш колко пъти сме ти казвали , че не разбираш от бокс , коментирай Аудита , психари , и Ким Кардашиан , щото там ти е силата.

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Не те знам

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    Не те знам къв си спец, ама ударите в тила бяха очевидни ... и при първия , а особено при втория нокдаун ... плюс душенето.
    На улицата това може и да е оправдано , но доколкото ми е известно в бокса все още се боксира по някакви правила.
  • 33 vankicha

    3 0 Отговор
    Тея тримата от старата школа дето се качиха на ринга преди мача,много ми липсват.Истински шампиони а не като днешните шоумени .Не може на боксьор в тежка категория задникът му да е по широк от раменете
  • 34 Кире

    1 0 Отговор
    Не разбирам от бокс и се радвам, че Фюри победи. Съмнявам се обаче че това е истински двубой.