Last news in Fakti

5 Март, 2020 12:58 2 381 12

Тайсън Фюри чете молитви от Библията и Корана преди всяка битка

  • тайсън фюри-
  • бокс-
  • коран-
  • библия

31-годишния ветеран е шампион в пълния смисъл на думата, защото само истински шампион може да стигне до върха, а след това да удари дъното и отново да се въздигне от пепелта като феникс

Тайсън Фюри чете молитви от Библията и Корана преди всяка битка - 1

Новият шампион в тежка категория на WBC Тайсън Фюри е човек, който често се осланя на религията и цитира стихове от Библията. 31-годишния ветеран е шампион в пълния смисъл на думата, защото само истински шампион може да стигне до върха, а след това да удари дъното и отново да се въздигне от пепелта като феникс.

Преди няколко години Фюри успя да шокира света с победа над легендарният Владимир Кличко и се окичи с поясите в тежка категория на WBA (Super), IBF, WBO, IBO, The Ring и линейната титла. За съжаление този успех разклати неговата психика и той се отдаде на алкохол, наркотици и депресия. Тайсън споделя, че е мислил за самоубийство, но в крайна сметка се пребори и се завърна на ринга. В края на миналия месец Фюри нокаутира Дионтей Уайлдър и отново седна на трона.

Интересен факт е, че преди всяка своя битка Фюри събира хората от своя щаб и четат молитви от Корана и Библията. В щаба на Фюри има мюсюлманин, който преди всяка негова среща чете първата глава от Корана, която се казва Ал-Фатиха (Откриване). Самият Тайсън от своя страна цитира стихове от Библията.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерт

    3 10 Отговор
    Вярвам, че на третият мач Фюри ще го изкарат на носилка със счупен врат.При реванша късметът беше изцяло на негова страна както и съдиите си затваряха очите при новите въведение в бокса

    Коментиран от #3, #10

  • 2 ПЕНКО

    0 3 Отговор
    СПОРЕД ТЕГЛОТО МУ МОЖЕ ДА "ДРЪПНЕ" И ЧЕТВЪРТИ ПЪТ ОТ КАЧАЧЕТО /ЦИГАРКА/ !?!?!?
  • 3 Дани

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Ти си толкова експерт, колкото Джордж Форман е балерина! Фюри е един от най-добрите боксьори като цяло в историята на бокса.
  • 4 Роки

    3 10 Отговор
    Тайсън Фюри и най-простият боксьор на всички времена
  • 5 ЕКСПЕРТ

    3 7 Отговор
    Този шизофреник и англо-нервак нищо общо няма с бокса. Ударите зад врата и хващанията за врата придружени с душене доказват че всичко е платено щом съдията дори гък не каза на Тайсън Фюри. Това не е боксьор, а чобанин, и вярвам, че при третият мач ще го изнесат с краката напред

    Коментиран от #6, #12

  • 6 Сск

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "ЕКСПЕРТ":

    "Шизофреника" няма загуба и ги изгаври всичките.Той остава шампион и един от най-добрите в историята,а ти си оставаш "експерт" в секцията за коментари.
  • 7 Джон

    1 3 Отговор
    Не се заблуждавайте, Пичове, Баскетболиста и Мангала са много далече от нивото на Майк Тайсън и И.Холифиилд. Това не са боксьори а дърти педали ....
  • 8 Сери озно

    1 1 Отговор
    Мисля, че Експерта и Джон са прави. Истината е, че известните в момента боксьори, не са на нивото на старите шампиони. Нито във физическо, нито в спортменско отношение. Сега просто е пълно с допингирани клоуни.

    Коментиран от #9

  • 9 Сск

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сери озно":

    В момента има страхотни боксьори по всички категории,това го говорят и великите от преди за които ти говориш.Проблема е прекалената комерсализация и все по-алчните и влиятелни промоутъри.
  • 10 Qwerty

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Ти си експерт по олигофрения. Псевдобоксьорът с единия хамалски удар Уайлдър, беше бит в първия мач. После беше пребит като кучка и вкаран в болница след втория. Сега с тая тенденция, дали изобщо ще оживее след третия е големият въпрос..
  • 11 Qwerty

    0 0 Отговор
    До останалите "експерти" - причината, за величието на миналите поколения в бокса, е съвсем прозаична - заниженият допинг контрол. Пуснете днешните боксьори да си зобят необеспокоявани като едно време, после гледайте легендарна битка след легендарна битка..
  • 12 Друго си е да си експерт

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЕКСПЕРТ":

    Въе факти бг,хахахаахха