Last news in Fakti

27 Март, 2020 12:14 11 288 7

Чудото е факт: Футболист на Аякс се събуди от кома след почти три години (ВИДЕО)

  • аякс-
  • абделхак нури-
  • футбол-
  • кома

Нури припадна на терена през юли 2017-а, получавайки сърдечна аритмия

Чудото е факт: Футболист на Аякс се събуди от кома след почти три години (ВИДЕО) - 1


Чудото при футболиста на Аякс Абделхак Нури се случи! Холандският халф от марокански произход се събуди, след като две години и девет месеца беше в изкуствена кома.

Нури припадна на терена през юли 2017-а, получавайки сърдечна аритмия. Инцидентът доведе до трайни и сериозни увреждания на мозъка му.

"Събуди се от кома! Вече е вкъщи и състоянието му се подобрява много по-добре, отколкото в болницата. Вече осъзнава къде се намира", разказа пред AD братът на Нури - Абдеррахим.

Чудото е факт: Футболист на Аякс се събуди от кома след почти три години (ВИДЕО)

Двамата си комуникират не с думи, а със знаци като например повдигане на веждата.

Бащата на футболиста Мохамед разказва, че цялото семейство е минало през сериозни изпитания. "Трябваше да полагаме огромни грижи за него. Опитвахме се сами да се справяме", обясни таткото на Абделхак Нури.

През 2017 г. се смяташе, че Нури няма шанс да се възстанови и завинаги ще остане в кома, но ето, че най-после дойде добрата новина.

Абделхак вече е на 22 години. На 8 юли 2017 г., по време на приятелската среща между Аякс и Вердер (Бремен), холандецът с марокански произход загуби съзнание вследствие на сърдечна аритмия. Нури веднага беше откаран в болница с хеликоптер, където беше поставен в изкуствена кома. Семейството му можеше да го посещава, но в ограничено време.

След инцидента съдията на мача беше обвиняван, че късно е забелязал падналия на терена футболист, а лекарският екип на Аякс, че е подценил ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И що

    1 27 Отговор
    За да го убие короната ха ха
    Това отново доказва, че ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Мустафаманаф

    1 23 Отговор

    До коментар #1 от "И що":

    Теглили са му 1 кожена инжекция и от радост е вазкръднал

    Коментиран от #5

  • 3 Вуте

    19 1 Отговор
    Съдията спря мача точно 5 секунди, след като момчето легна на тревата! беше с гръб към него и когато играч му сигнализира, веднага спря играта. Какво забавяне?

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Трудовакъ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Вуте":

    Точно така, съдията реагира своевременно, нищо че беше с гръб към припадналия играч и не се поколеба да спре играта незабавно, след като получи сигнал от играч на терена. Лекарският екип действително можеше да е по-бърз, но той реално не може да направи много освен да окаже първа помощ и да организира бързо изпращане но пострадалия в болница. На зеления терен не може да се оперира или да се извършват сложни манипулации, които стават само в болнична среда. Може би мача се е играл в голяма жега (юли) и това да е повлияло, но пък футболистът е мароканец...
  • 7 Сталин

    3 0 Отговор
    Младо момче, спортист-изобщо няма използване на допинг.