Last news in Fakti

12 Април, 2020 20:05 2 810 0

Ето защо във Ферари обичат Фетел

  • себастиан фетел-
  • ферари-
  • матия биното

''Той е искрен и откровен като личност'', заяви босът на Ферари Матия Биното по адрес на Себастиан Фетел

Ето защо във Ферари обичат Фетел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното заяви, че тимът от Маранело цени и обича много пилота си Себастиан Фетел заради негови качества като искреност, откровеност и любов към работата, предава Clubs1.bg.

Четирикратният световен шампион кара за Скудерията от 2015 г. При присъединяването си към легендарния италиански тим той сподели, че така сбъдва своя детска мечта и ще вложи цялото си сърце и душа, за да върне тима на върха. За последвалите пет години най-доброто класиране на Себастиан при пилотите е второ място през 2017 и 2018 г. През миналия сезон той бе пети – зад състезателите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас, Макс Верстапен (Ред Бул) и съотборника си Шарл Льоклер.

„Не мисля, че настоящата ситуация допада на който и да е пилот. Те обичат да се състезават, това е част от живота им. Знам, че на Себастиан му липсва нормалността, това, че не сме на писта и няма надпревари. Той ще се завърне колкото е възможно по-бързо, но това трябва да стане, когато всичко (с пандемията) приключи”, сподели Биното пред Скай Спортс.

„Според мен Себ постоянно има желание да се състезава. Той е искрен и откровен като личност. Обича работата си и това е една от причините, поради които във Ферари го обичаме и ценим толкова много.”
Шефът на Скудерията отбеляза, че и двамата му пилоти се опитват да си намират занимания вкъщи.

„Спазват изискванията в страните си, но тренират. Стараят се да поддържат форма – не само физически, но и психологически. На Льоклер му хареса да се състезава във виртуална надпревара. Имаше много ентусиазъм и страхотна обратна връзка. Шарл потегли от полпозишън, спечели и това му подейства чудесно. Поддържам ежедневен контакт и с двамата, дори само, за да се уверя, че всичко е наред с тях.”

Споменатото от Биното първо виртуално състезание, в което Льоклер участва, бе втори кръг от организираните от Формула 1 онлайн серии. След него роденият в Монако пилот, заедно със свои колеги, създаде друг мини-шампионат. В него състезатели от различни автомобилни дисциплини набират средства за Световната здравна организация (СЗО) за борба с COVID-19. Резултатът от първото събитие са $33 000.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА