Last news in Fakti

14 Април, 2020 14:57 1 071 3

Заради удължаването на карантината във Франция отлагат Тур дьо Франс

  • тур дьо франс-
  • колоездене-
  • коронавирус

Тазгодишното издание на Обиколката на Франция трябваше да започне на 27 юни в Ница и да завърши на 19 юни в Париж

Заради удължаването на карантината във Франция отлагат Тур дьо Франс - 1
Снимка: БГНЕС

Най-популярното и престижно колоездачно състезание в света Тур дьо Франс ще бъде отложено от организаторите, след като вчера президентът на Франция Еманюел Макрон обяви удължаване на карантината в страната заради кризата с коронавируса. Макрон обяви, че страната ще остане под карантина до 11 май, но забраната за провеждане на масови събития ще остане поне до средата на юли.

Тазгодишното издание на Обиколката на Франция трябваше да започне на 27 юни в Ница и да завърши на 19 юни в Париж, но това вече няма как да се случи. Организаторите на надпреварата все още са решени то да се проведе, като в момента обсъждат нови дати. Миналата седмица местните медии съобщиха, че Тур дьо Франс ще бъде отложен за периода 25 юли - 16 август. Възможно е обаче организаторите да потърсят място в програмата в края на лятото, за да са сигурни, COVID-19 няма отново да провали плановете им.

Джиро д'Италия, което трябваше да се проведе от 9 до 31 май, вече бе отложено, но без да се насрочва нова дата, докато организаторите на третото голямо състезание през сезона - Ла Вуелта а Еспаня, все още държат да го проведат по график от 14 август до 6 септември. Към момента изглежда по-вероятно Тур дьо Франс да бъде насрочен за втората половина на септември и началото на октомври.

Вчера Жан-Франсоа Миньо от Френския национален център за научни изследвания и автор на книгата "История на Тур дьо Франс" заяви, че отмяна на надпреварата би могла да доведе до финансов крах за целия сектор на професионалното колоездене. "Повечето спонсори са в колоезденето само заради Тура, целият спорт е центриран около тази надпревара. Ако тези спонсори инвестират пари, то е защото телевизионните зрители разпознават екипите на отборите, а това е единственото състезание с толкова голяма аудитория. Почти няма други спортове, които толкова да зависят от едно-единствено състезание", каза Миньо.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4242

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Тазгодишното издание на Обиколката на Франция трябваше да започне на 27 юни в Ница и да завърши на 19 юни в Париж

    Тия са с машна на времето на финала май :))
  • 2 Пенчо питанката

    4 0 Отговор
    Само Сталин е можел да започне нещо през май и да го завърши през април ...... същата година!
    😂😂😂😂😂
  • 3 Цеко сифоня

    4 1 Отговор
    Е ай ся, сбъркáл човека. Заради една буква ли че го влачите по съдилища?