Last news in Fakti

24 Август, 2012 16:31 625 0

Евтимова на крачка от US Open, Костова отпадна

  • евтимова-
  • елица костова-
  • us open-
  • сащ-
  • откритото първенсво на сащ
Евтимова на крачка от US Open, Костова отпадна - 1
Снимка: Диа Евтимова, ЕПА/БГНЕС

Диа Евтимова се класира за третия квалификационен кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ. Третата ракета на България победи драматично с 3:6, 6:3, 6:4 австрийката Ивон Мойсбургер, която се намира на 139-o място в ранглистата на WТА. В двубоя, продължил повече от два часа, бяха постигнати общо 19 пробива. Българката спечели 10 от общо 16 възможности за пробив в подаването на Мойсбургер и записа 52% от точките си при първи сервис. Австрийската тенисистка се възползва едва 9 пъти от общо 21 точки за пробив.

В последния трети кръг на квалификациите съперничка на Диа Евтимова ще бъде рускинята Олга Пучкова, която победи с 2:6, 7:6 (5), 6:4 своята сънародничка Елена Бовина. 24-годишната Пучкова заема 144-о място в световната ранглиста и е висока 180 см. До момента тя е заработила близо 450 хиляди долара от наградни фондове. Двубоят между Евтимова и Пучкова е тази вечер. Българката участва за първи път в последния кръг на квалификациите на турнир от Големия шлем.

За разлика от Диа, втората ракета на България Елица Костова не успя да се справи с опонентката си и отпадна от квалификациите на US Open, след като отстъпи с 4:6, 6:3, 3:6 срещу парагвайката Вероника Сепеде Ройг в мач, продължил точно 2 часа. Костова водеше играта през почти целия мач, но в края загуби сили и отпадна от турнира. Тя завърши срещата със седем спечелени аса, като в нейното поле бяха забити само два. Печелившите разигравания също бяха в полза на българката, която допусна и само една непредизвикана грешка, но това не беше достатъчно за крайна победа.

22-годишната Костова, 197-а в света, спечели 5775 долара от наградния фонд на турнира и добави 40 точки към актива си за световната ранглиста. Третата ракета на страната Диа Евтимова играе тази нощ във втория кръг на предварителната схема срещу номер 29 Ивоне Мойзбургер (Австрия).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА