Last news in Fakti

24 Април, 2020 07:59 1 321 0

Банков инвеститор ще е новият президент на Висшата лига

  • висша лига-
  • футбол-
  • гари хофман

Очаква се назначението му да бъде потвърдено след гласуване на всички клубове от Висшата лига в петък

Банков инвеститор ще е новият президент на Висшата лига - 1
Снимка: БГНЕС

Банковият инвеститор Гари Хофман ще бъде определен за нов президент на Висшата лига. 20-те клуба от Премиършип бяха информирани по-рано тази седмица, че 60-годишният бизнесмен, който в момента е президент на Coventry Building Society и Hastings Insurance, е избран за поста.

Очаква се назначението му да бъде потвърдено след гласуване на всички клубове от Висшата лига в петък. Бившият изпълнителен президент на лигата Ричард Скъдамор се оттегли от длъжността през ноември 2019 след 19 години в организацията.

Хофман, бивш вицепрезидент на Barclays, е известен с това, че възроди Northern Rock след извънредна подкрепа по време на финансовата криза през 2008. Първата му задача ще бъде да изведе топ клубовете през глобалната криза от коронавирус – и как, по най-добрия възможен начин, да бъде завършен сезон 2019-20. Ричард Мастърс ще продължи да изпълнява ролята си на изпълнителен директор на лигата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА