25 Април, 2020 14:35 2 624 3

От парите на УЕФА за България ЦСКА ще получи най-много. Вижте защо

  • цска-
  • цска-софия

В управата на ''армейците'' трябва да са доста доволни

От парите на УЕФА за България ЦСКА ще получи най-много. Вижте защо - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА ще получи най-голям приход от българските клубове от УЕФА за осигурени родни национали, сочи справка на в-к "Тема спорт".

Централата реши да отпусне 70 млн. евро на отборите, захранвали националните гарнитури с футболисти за Лигата на нациите.

Играчи на "червените" са намирали място 24 пъти в състава на "лъвовете" в турнира и още 16 в евроквалификациите. Затова и сумата, която следва да получат на "Армията", е 128 хил. евро.

По този показател ЦСКА оставя зад себе си Лудогорец. Играчи на "орлите" са викани общо 29 пъти. Трети е Черно море, пред Левски и Славия.

Разградчани получават 92 хил. евро, "моряците" 89 600 хил. евро. "Сините" ще се сдобият със 70 400 хил. евро, а "белите" - с 64 000 евро.

Общо 11 отбора от родния елит ще имат приход "спешна помощ" от УЕФА.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    2 10 Отговор
    Мафията в българския футбол лудорец литекс и славия ще получат най-много пари.
  • 2 Евроидиоти

    1 6 Отговор
    Цска взимат най-много защото са евроидиоти. В Луганск нема и държава и воюват от години тия комунистически мисирки паднаха и от това географско откритие.Вместо да ги закрият като оригиналното цска тия и пари им дават да срамят името на България когато по случайност играят в Европа.

    Коментиран от #3

  • 3 антрашпиц

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Евроидиоти":

    Абе имаше един друг отбор дето водеше със3 на 0,през 1989 година и Роял Антверпен го обърна до 4 на 3..Та и тогава беше голям резил.Помня?че и по Евроспорт ги даваха често.......