Last news in Fakti

28 Април, 2020 06:35 3 543 2

Българският шампионат е на второ място в света по...

  • цска-
  • левски-
  • лудогорец-
  • efbet лига-
  • футбол

От българските отбори ЦСКА се оказва най-стабилен у дома

Българският шампионат е на второ място в света по... - 1
Снимка: БГНЕС

Българската efbet Лига е наредена на второ място в целия свят от Футболната обсерватория по процент на победите на отборите, които първи вкарат гол в мача. Родните тимове имат 724 успеха от 962 мача, което прави 75,3%. По този показател отстъпваме единствено на Молдова, където отборите печелят точно 80% от срещите, в които откриват резултата, съобщава "Меридиан мач".

Това обаче не е най-позитивната статистика за едно първенство, защото показва, че в него много трудно се правят обрати и отборите не са особено равностойни. Това е и ясен знак за хората, които залагат на футболни мачове. В челната десетка са още първенствата на Узбекистан, Ирландия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Казахстан, Естония и Беларус. С други думи, става въпрос само за слабо популярни шампионати с нисък рейтинг.

Английската Премиър лийг е най-напред от големите първенства - на 31 място със 71,1% победи на отборите с първи гол.

От българските отбори ЦСКА се оказва най-стабилен у дома, когато пръв открива резултата. "Червените" са записали победи в 73 от 84 мача, в които бележат първия гол, което е 86,9%. Статистиката е за периода 2016-2019 година.

Логично в тройката следват Лудогорец и Левски. "Орлите" са с успеваемост от 86% при отбелязан първи гол, а "сините" са с 85,3%.

По-интересно е, че на четвъртата позиция по този показател се намира отборът на Царско село с 84,7%, но в статистиката влизат и мачовете на тима във Втора лига, така че тя не е съвсем меродавна. Надолу в класирането на елитните ни отбори у нас са Славия, Черно море, Берое, Етър, Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив). Последните две места заемат Ботев (Враца) и Дунав, съотвенто с 67,8 и 67,1%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0808

    10 1 Отговор
    Абе кой ходи у нас на мачове? Шепа наркоманчета.. Тази Тото лига бе посещавана от 20-30 души, а сега в чумата и толкоз няма да отидат. И защо държавата с нашите пари ще ги подпира? В Германия, Испания и Англия така ли е?..Не ме интересува и не гледам БГ Тото мачове..Разни слезли от палмите се правят на Пелета..
  • 2 Кокорчо🙄

    5 2 Отговор
    На първо по простащина, не прочетох за второто