Last news in Fakti

28 Април, 2020 13:50 1 925 3

Рак отне живота на бивш нападател на Ливърпул

  • ливърпул-
  • майкъл робинсън-
  • рак-
  • футбол

Въпреки че е роден в английския град Лестър, Майкъл Робинсън предпочита да играе за националния отбор на Ейре, за който вкарва четири гола в 24 мача

Рак отне живота на бивш нападател на Ливърпул - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият нападател на Ливърпул и националния отбор на Ейре Майкъл Робинсън почина на 61-годишна възраст в Мадрид. Причината за смъртта му е рак на кожата, с който беше диагностициран през 2018 г. Заболяването е открито в напреднала фаза и с множество метастази.

Робинсън преминава в Ливърпул преди началото на сезон 1983/84 срещу 250 000 паунда. При мърсисайдци среща сериозна конкуренция от Йън Ръш и Кени Далглиш. Въпреки това изиграва достатъчно мачове, за да получи шампионски медал от спечелената титла на Англия.

Рак отне живота на бивш нападател на Ливърпул

На финала на КЕШ през 1984 г. влиза като резерва на мястото на Далглиш в продълженията, а Ливърпул побеждава Рома след дузпи и оформя требъла си през този сезон. Спечелената е и Купата на лигата.

През следващия сезон отива в КПР, за да играе по-редовно. Прави трансфер в испанския Осасуна през 1987 г., където две години по-късно прекратява кариерата си.

След това остава да живее в Испания, където научава езика перфектно и дори става коментатор на мачове от Примера дивисион и на испанския национален отбор за различни телевизионни канали и радио станции.

Въпреки че е роден в английския град Лестър, Майкъл Робинсън предпочита да играе за националния отбор на Ейре, за който вкарва четири гола в 24 мача.

Рак отне живота на бивш нападател на Ливърпул


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отвратен

    1 0 Отговор
    Пиши нещо весело бе тупан...
  • 2 Янко

    1 0 Отговор
    Футбола в Испания загуби един много голям човек и отличен коментатор.правеше и предавания за спорта изобщо.В едно такова предаване говореше с един човек от интерпол за залаганията във футбола.Споменаха в кои страни е най-голям проблема и познайте,България беше дадена за пример,където нещата са много зле.Нещо повече казаха и за убииството на благоевградския букмейкър Динев.Мир на праха му.Майкъл Робинсън беше радост за всички които обичат футбола
  • 3 Някой

    0 0 Отговор
    Пак да говорят, че спорта е здраве...
    Физ.-културата е здраве-не натоварваш тялото си до краен предел, защото не се състезаваш.Няма анаболи и стероиди!Натоварваш се колкото ти е приятно.Когато поискаш спираш.
    Сега се сещам поне за трима млади футболисти, които умряха на терена.Падат и до там...
    Замислете се колко спортисти столетници знаете?
    Аз не знам...
    На починалия-мир на душата му!