30 Април, 2020 16:30 3 734 0

Уилт Чембърлейн: Промениха правилата в НБА, за да може Джордан да доминира

  • легенда-
  • правила-
  • нба-
  • доминация-
  • джордан-
  • чембърлейн-
  • баскетбол

"По мое време пак имаше промяна, но за да ме спрат", смята легендата

Уилт Чембърлейн: Промениха правилата в НБА, за да може Джордан да доминира - 1
Снимка: БГНЕС

Постиженията на Уилт Чембърлейн са дискредитирани от мнозина заради ерата, в която е играл 216-сантиметровият великан. Но все пак това не трябва да означава, че големият Уилт не трябва да попада в списъка от най-велики играчи.

НБА променя цели правила, за да помогне на останалите играчи да опазят Чембърлейн, като например правилото от 1956 г., което забранява на баскетболистите да престъпват при изпълнение на наказателни удари, докато топката не се докосне до коша или не попадне в него. Той е толкова мощен и бърз, че нито един съперник не успява да отговори на играта му.

Уилт дори е споделил на смятания за най-велик играч в историята Майкъл Джордан, че НБА променя правилата, за да могат ниските играчи да доминират.

"Разликата между теб и мен е, че те трябваше да променят правилата така, че аз да не мога да доминирам. Те промениха правилата за теб, за да можеш да доминираш", е казал Уилт на Ем Джей, цитиран от Айзея Томас.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА