1 Май, 2020 11:18 5 431 6

Нечуван секс скандал разтърси света на футбола

  • хаити-
  • футболна федерация-
  • секс скандал-
  • ив жан-барт

Президент на футболна федерация е обвинен в сексуално насилие над млади момичета

Нечуван секс скандал разтърси света на футбола - 1

Нечуван скандал гръмна в островната държава Хаити, намираща се в Карибския регион. Президентът на местната футболна федерация Ив Жан-Барт, известен като Дуду, е обвинен в сексуално насилие над млади момичета, съобщава авторитетното издание „Гардиън“.

Става въпрос за футболистки, които са част от националните отбори на страната.

Дуду използвал своя подчинена, която оказвала натиск върху слисаните момичета да си легнат с него. В противен случай той ги гонел от състава.

"Има жена, която работи във федерацията и оказва натиск върху момичетата да правят секс с шефа", разкрива източник пред английското издание.

„Когато Дуду си набележи жертвата, изпраща въпросната дама да ѝ каже, че ще бъде изхвърлена от националния тренировъчен център. Тя започва да плаче и тогава дамата казва: Единственият начин да разрешите това е да говорите с боса. В този момент момичето няма друг избор освен да се примири със сексуалното насилие", допълват източниците на Гардиън.

Медията търси за коментар и Жан-Барт, който се защитава по следния начин: „Никога не е имало оплаквания срещу федерацията, нито срещу нашите служители, нито срещу мен. Този вид сексуална злоупотреба е почти невъзможна в нашия център предвид физическите структури, принципите на възпитание и непрекъснатия контрол, който сме въвели. Тези твърдения са начин за дестабилизиране на федерацията, мен и моето семейство“.

Въпреки това обаче се твърди, че няколко футболистки, които вече са напуснали центъра, са били принудени от Жан-Барт да правят секс с него. Даже има и по-тежък случай – една от тях забременяла и направила аборт.

"Тя беше подложена на натиск да не говори. Друга от най-добрите ни млади играчи загуби девствеността си от Даду, когато беше на 17 години през 2018 г. и също трябваше да абортира. Така случаите на абортирали момичета станаха два", споделят източниците на изданието.

Лошите новини не свършват. Една от изгряващите звезди на Хаити, която вече играе професионален футбол, твърди, че приятел на Даду се опитал да я изнасили, когато живеела в центъра, в предградието на столицата на страната Порт-о-Пренс.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    8 0 Отговор
    Новина е, че са момичета, а не момчета.
  • 2 Е къде е

    1 0 Отговор
    Написано че новината р за момчета?
  • 3 Еееее

    2 1 Отговор
    тия па... Какво от това, че човека малко е мандръсал младо агнешко?

    Коментиран от #5

  • 4 Стефан

    6 0 Отговор
    Няма страшно, преди 40 години диктатора им Дювалие ги ядеше.
  • 5 Дано

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Еееее":

    Се случи на детето ти, без значение какъв пол е, и после пак коментирай тук, че какво толкова се е случило

    Коментиран от #6

  • 6 ти си

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дано":

    същия келеш като ком.3 щом пожелаваш това да се случи на децата му