Last news in Fakti

15 Май, 2020 18:39 1 914 2

Трансферът на Неймар в Барселона се усложни

  • неймар-
  • барселона-
  • футбол-
  • псж

Междувременно, Неймар е засенчен и от две имена, които в момента са тези, които вълнуват феновете на Барселона - Лаутаро Мартинес и Миралем Пянич

Трансферът на Неймар в Барселона се усложни - 1
Снимка: БГНЕС


Въпреки че Неймар няма да престане да бъде мечта за Барселона през цялото лято, неговият трансфер се усложни до почти неосъществими нива, пише мадридският AS.

Като за начало се посочва задържителното понижение на заплатите в клуба заради пандемията от коронавирус. Не изглежда реално да се претендира, че играч, чиято заплата е 50 млн. евро, да се съгласи да си я понижи до 20 млн. евро освен ако той не направи неочакван жест, смята изданието. Също така катарската гордост на Пари Сен Жермен няма да позволи на Неймар да се превърне в блудния син на Барселона. Тези два фактора, както и цената на трансфера, бягството му и съдебните дела между бразилеца и клуба поставят под въпрос завръщането му на "Камп Ноу", което е изрично искане на Лионел Меси, продължвава вестникът.

Междувременно, Неймар е засенчен и от две имена, които в момента са тези, които вълнуват феновете на Барселона - Лаутаро Мартинес и Миралем Пянич. Аржентинецът е следен от клуба в продължение на два сезона, като с израстването си през последната година, потвърдено и в двата мача срещу тима в Шампионската лига, той се превърна в цел номер 1 на каталунците. От миналото лято интересът към него се засили и оттам са доволни от всичко видяно, включително и във въпросните два мача. Увеличават се информациите, че нападателят е дал своето "да" на Барса, откъдето не могат да платят клаузата му от 111 млн. евро и затова предлагат на Интер 60 млн. евро плюс двама свои футболисти за тяхната звезда.

За разлика от ПСЖ, в Италия размените на играчи се практикуват отдавна, като именно по този начин "блаугранас" се надяват да привлекат желания от тях Пянич. В Ювентус пък са си харесали Артур. От Барселона смятат босненеца за по-зрял от настоящия им халф, като по този начин го считат за перфектния футболист, който да помага на Меси в последните години от кариерата му. Колкото и имена да бяха изброени, сред които тези на Нелсон Семедо, Даниеле Ругани, Матия Де Шилио, Жуниор Фирпо и Емерсон, цялата операция е в ръцете на Артур.

В цялата тази игра на размени, в която ПСЖ не влиза, Лаутаро и Пянич са футболистите на мода във вселената на Барса, допълва AS.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави Трифонов

    0 3 Отговор
    И аз няма да съдя "Господари на ефира"!
  • 2 Дърт

    1 0 Отговор
    Тоя филм вече сме го гледали!