Last news in Fakti

3 Септември, 2012 22:00 632 0

Бербо: Искам да играя, това ме прави щастлив

  • бербо-
  • бербатов-
  • фулъм-
  • искам да играя-
  • щастлив
Бербо: Искам да играя, това ме прави щастлив - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Димитър Бербатов за пореден път заяви, че за него най-важно е удоволствието от футбола.

"Аз си намалих заплатата, когато ме помолиха, и щях да подпиша доживотен договор, защото бях в Манчестър Юнайтед. Само че не знаех, че няма да играя. Искам да играя и да се наслаждавам на футбола във Фулъм. Да, отборът няма същите амбиции като Юнайтед, но какво от това?

В Тотнъм изкарах хубави години, но знаех, че мога още. Хванах си шанса за Манчестър, станах шампион два пъти, голмайстор на Висшата лига. Златната топка и Шампионската лига не успях да спечеля, но няма да легна и да плача. Живеем в ерата на Меси и Роналдо.

Сега искам да се наслаждавам на играта. Когато влязох на терена в събота за Фулъм, падахме с 0:3, но аз се чувствах така, все едно водим с 6:0. Там е треньор, за който ще умра, за да играя за него", коментира Бербо.

"Ще ми липсва, че няма да бием всеки мач, то е разбираемо, но искам да се чувствам щастлив. Ще се нервирам, ще викам на съотборниците - нормална човешка реакция.

Променил съм си мнението за Шампионската лига. Може да съм я жертвал. Играл съм много в лигата. Не съм я спечелил, въпреки че имах няколко опита. Да, ще ми липсва, защото там са най-добрите футболисти и най-добрите отбори. Няма да умра без нея. 10 години съм играл в Шампионската лига, давам път на някой друг българин сега", каза още Димитър Бербатов.

"Обичам начина на игра в Англия, подготвянето преди мача, тренировъчния процес. Всички неща като ги вземеш заедно, някак си ми пасват. Бил съм фен на Милан, но нямам голям интерес към Италия.

Правя 7 години в Англия, това е дълъг период. Влизам в събота на терена с екипа на Фулъм и усещам уважението и респекта. И аз имам его и ми е приятно. Харесва ми Англия, наслаждавам се там", допълни новият нападател на "котиджърс".

Засега той прави планове за изпълнението само на двегодишния си договор с Фулъм. Митко иска да играе до 40 години, но осъзнава, че не е "вратар, Малдини или Гигс". Затова и на днешната пресконференция той не потвърди, че Фулъм ще бъде последният му клуб.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА