17 Май, 2020 19:43 3 861 49

Наско Сираков: Поисках акциите на ''Левски'', ние няма как да фалираме като ЦСКА

  • наско сираков-
  • ''левски''-
  • акции

Клубната легенда на ''сините'' даде пространно и емоционално интервю

Наско Сираков: Поисках акциите на ''Левски'', ние няма как да фалираме като ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

В предаването 120 минути'' по bTV легендата на ''Левски'' Наско Сираков коментира ситуацията в клуба и отново изрази готовността си да получи акциите на "сините", за да направи всичко възможно отборът на сърцето му да продължи своето съществуване.

"Аз го заявих още в четвъртък на г-н Васил Божков, а в петък и на Георги Попов, че съм готов да получа акциите на ''Левски''. Това мое решение дойде след това, което се случи в сряда. Това е може би най-ужасното нещо в историята на ''Левски'', това беше подигравка с името на Апостола, с имената на тези момчета, които създадоха ''Левски'' преди 106 години. Това бе подигравка с много други, с мен, с Гонзо, с тези, които са сега", заяви Сираков.

"Акциите на ''Левски'' не могат да бъдат оръжие, те са инструмент, за да се работи в името на ''Левски''. Това ме накара да потърся връзка с Васил", призна легендата на ''синия'' клуб.

"Ясно заявих и на Божков, и на Георги Попов, че аз нямам работа да разговарям с премиера. Плюс това, аз още в сряда чувствах, че министър-председателят няма да вземе тези акции. Той няма право да ги вземе, защото е министър-председател на всички клубове и помага на повечето от тях. Той влиза в конфликт на интереси. Така че аз бях убеден, че няма да ги вземе. Аз не съм юрист, адвокат, нито съм силен по търговско право. Прочетох много различни мнения, но това са неща, които трябва да се решават от юристите'', смята най-успешният ръководител на ''Левски'' в новата история на клуба.

"Аз заявявам, че съм готов да получа акциите на ''Левски''. Часовникът тиктака и отброява времето назад, аз не искам да говоря за спасение. ''Левски'' не е създаден, за да се спасява, а да успява. ''Левски'' ще успее да се спаси, но времето ни притиска. Не можем да направим нищо без акциите, това е истината", призна Сираков.

"Далеч съм от мисълта да бъда морален съдник на когото и да е. Трябва ясно да си дадем сметка защо сме стигнали дотук и то е много просто - лошо управление. Не може да харчиш повече, отколкото имаш. Така се трупат дългове. Не може да не плащаш към държавата, към НАП", категоричен бе героят от САЩ '94.

"Всички ние, левскарите, сме виновни, за да се стигне дотук. Едните с действията си, другите с бездействието. Аз съм готов да понеса отговорността. Може би ако бях давал повече интервюта, ако бях критикувал, нямаше да се стигне дотук, но е факт, че в момента Левски е в свободно падане. Най-сериозният проблем в момента е собствеността на акциите, това трябва да се изчисти'', смята клубната легенда на ''Левски''.

Относно това, че само преди седмица баскетболният треньор - Константин Папазов, също изяви желанието си да получи акциите, "синята" легенда заяви, че разликата е, че на него не са му обещавани акциите на клуба.

"Четох, че Сираков бил готов с екип. Всичко това са някакви хипотези, които нямат нищо общо с истината. В ''Левски'' работят много сериозни професионалисти. Да, може би ще има нужда от допълване, но не слагам каруцата пред коня. Акциите може да стоят така още месец-два. Затова умолявам сегашните собственици да вземат бързо решение, но да има човек, който носи акциите'', апелира Сираков.

"''Левски'' няма само пасиви и дългове. ''Левски'' има активи, има футболисти, които струват пари. ''Левски'' има телевизионни права, има приходи от билети. За 2020 година, до момента, в най-тежкия момент на света, са събрани над 840 хиляди лева от билети и карти. Няма да ходим да молим премиера, срамно ми е дори да си го помисля. Той да не е банкова институция. Той може да помогне само с логистика, защо някой не отиде при него с такива идеи? Ние със сигурност ще се оправим и ще успеем, но големият проблем е след три години да не дойдем пак тук. Да имаме ясна стратегия, ясна визия как ще изглежда Левски след 1, 2, 5 години. Прозрачността е най-важна. С тази фенска маса, която направи чудеса, всички спонсори ще дойдат сами", сигурен е бившият футболист.

"Първо трябва да почнеш да харчиш толкова, колкото ти позволява джобът. Не може да имаш 10 млн. и да харчиш 20. Не можеш да докарваш скъпоплатени треньори и чужденци, да ги освобождаваш, да плащаш обезщетения после. Тази порочна практика трябва да спре веднъж завинаги. Похарчиха се десетки милиони левове'', коментира Наско Сираков.

Легендата заяви категорично, че "сините" не могат да последват съдбата на ЦСКА и да стигнат до фалит. "Това няма как да стане. Може да стане само, ако акциите не дойдат, иначе не съществува като вариант. ''Левски'' не е създаден да се бори за оцеляване."

"Ако аз съм приносител на акциите, те ще бъдат колкото мои, толкова и на Бобата Жечев, на Кирил Ивков, на Гонзо. Толкова ще бъдат на всички, които са дали живота си и здравето си за Левски. Ще направя така, че всеки привърженик на Левски да се чувства собственик на този отбор. Моите резултати и работа като ръководител са доказани. Ние с Мъри докарахме над 50 млн. лева в касата на клуба. ''Левски'' беше абсолютен европейски продукт, с европейска визия и игра. Нямаше никакъв финансов проблем'', върна се назад той.

"''Левски си има треньор в момента, има си спортен директор. Всеки ден говоря с Мъри, той е отчаян. Ще искам съвети от него за някои неща, ние сме доказали, че сме отличен екип. Но Левски си има треньор и в следващия месец и половина има възможност да мечтае да спечели тая прословута купа. Но това не е фатално. Левски е спечелил толкова много купи и шампионски титли, че където е текло, пак ще тече. Въпросът е това досега да не продължава, за да не се стига до такава ситуация'', повтори се легендата на ''сините''.

Наско Сираков се върна и към славните години на българския футбол, като призна, че тогава клубните пристрастия са били само на терена. "По наше време футболът не беше война, беше спорт. Ние бяхме врагове за 90 минути на терена, играехме заедно за националния отбор, веселяхме се заедно. На терена нямаше прошка и от двете страни, но затова сядаха 70 хиляди един до друг - левскар и цесекар. Футболът бе различен, мислеше се по различен начин. Носталгия."

"Каквото и да кажа, ще е малко. Левски ме е изградил, Левски ми е дал всичко, Левски ме е направил това, което съм. Аз също съм дал много на Левски, но съм сигурен, че мога да дам още много. И ако ми се удаде възможност, ще го направя'', каза Сираков.

На финала той заяви, че очаква Божков и Попов да направят следващия ход. "Аз не виждам смисъл да звъня повече. Говорил съм с него, с Жоро, така че топката е в тях. Давам им възможност да излязат през главния вход на "Герена" и да останат в сърцата на всички привърженици като хора, които са направили всичко възможно да помогнат на Левски. Всичко друго е много лошо."

"Илиана е по-болна левскарка и от мен. Тя е израснала на 300 метра от "Герена". Тя ще е щастлива, защото знае как работя за Левски. Същевременно ще е и малко нещастна, защото няма да имаме толкова възможност да обръщаме внимание на трите ни прекрасни внучки'', добави бившият член на Изпълкома към БФС.

"Тити Папазов, Павката Колев, всички ръководители на различните фракции изровиха земята и направиха чудеса последните 10 дни'', завърши легендарният за ''Левски'' футболист и ръководител.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йозеф

    67 1 Отговор
    Става водевил вече с този Левски.
  • 2 Behemoth

    76 1 Отговор
    Абе половината на Тити ,половината на Наско...да няма сърдити.... хахахххххх...
  • 3 Всички знаем

    66 4 Отговор
    Левски може и да го спасиш, но на каква цена? И колко ще се облажиш?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 123

    79 4 Отговор
    Нещо много се навежда пред Бочко я по добре да прати Илияна по може нещо да се случи
  • 6 що бе

    13 2 Отговор
    Някаква неистина ли написах.С кое от това което написах не си съгласен.
  • 7 Възмутен

    78 4 Отговор
    Наско, вие много отдавна сте фалирали. Само Боко ви крепи. Разбирам желанието ти да се върнеш на бял кон, но може би трябваше да изчакаш още някоя порция компромати от Дубай. Да видиш накъде духа вятърът, защото падне ли правителството ще се окажеш горд собственик на големи задължения.
  • 8 Ръмпези

    26 22 Отговор
    НАСКО, АЗ ЗНАМ, ЧЕ САМО ТИ СИ СПОСОБЕН ДА ДАДЕШ ВСИЧКО ЗА СИНИТЕ, ОБАЧЕ...ТУКА БИТКАТА Е МЕЖДУ МАФИОТСКИТЕ СТРУКТУРИ, КОИТО НЕ ПРИЗНАВАТ НИ ЛЕВСКИ, НИ БАРСЕЛОНА..ТУКА БИТКАТА Е НА ЖИВОТ И СМЪРТ...ХОРАТА НЕ МОГАТ ДА ГО УСЕТЯТ, НО ТОВА Е ИСТИНАТА...
  • 9 Наблюдател

    64 4 Отговор
    Насо Комара, щом е толкова надъхан, значи е минал инструктаж и е много ербап. За да не протестират фалитът ще бъде избегнат, но не "най-големият левскар" ще бръкне в своя джоб, масрафа за пореден път ще плати държавата.
  • 10 504

    64 4 Отговор
    Насе стига тези приспивни песни ! Задълженията са огромни и сега идва икономическа криза и всеки ще си търси парите. Фалита е неизбежен ама може и да е за добре . Много отбори в света минаха през това и пак са в играта!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 пройчо

    43 2 Отговор
    Мутра--при Мутрите,нормално.
  • 13 Ананимен

    39 0 Отговор
    Ясно, ще има пак сафарита.
  • 14 Само Левски-ицо софия запад

    18 12 Отговор
    Вън Хиндлиян от клуба ни....Чорбарите да си ходят.
  • 15 Васил Левски

    49 5 Отговор
    Левски няма как да го бъде,задълженията са огромни.Фалит...Бойко и хиндлиян да си поемат отговорноста.
  • 16 Позор

    50 3 Отговор
    Борисов съсипа КТБ, България и Левски, руши всичко до което се опре!
  • 17 ЖОРО

    30 0 Отговор
    ЗА ДА ИМА ПРОЗРАЧНОСТ ОБЯВЕТЕ ВСИЧКИ ДАРИТЕЛИ...10 ЛЕВА ПРЕВОД 5 ЛЕВА ТАКСА...КОЯ БАНКА СЕ НАГУШИ.....
  • 18 баш левскар

    65 1 Отговор
    Лицемер! А когато си свали гащите пред нашата публика какво беше - "Обичам ви!". Едва ли има по-голяма подигравка с феновете от основаването на "Левски". Сираков, ти и женката винаги сте търсили парички и прослава. Сега и двамата сте наведени пред ББ по меркантилни причини.

    Коментиран от #32

  • 19 Филип

    36 5 Отговор
    Наско, ти май не си разбрал, че "Левски" е отборът на народа, а не на правителството!
  • 20 Гост

    54 1 Отговор
    Раев, такова наколенчване пред еднокнижния повече ще подхожда на жена ти....
  • 21 Левски 1914

    10 34 Отговор
    Щом Сираков се е захванал Левски НЯМА да ФАЛИРА Лтекс НЕ Е Цска.

    Коментиран от #31

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Отворко

    45 1 Отговор
    Цесекар съм ,но уважавам Сираков.Беше нелош футболист,национал...Но не съм съгласен,че се петни името на Апостола,защото той е на всички българи ,не само на левскарите.НЕ СИ ГО ПРИСВОЯВАЙТЕ!
  • 24 Дани илиев

    39 0 Отговор
    Скриха бушона тити и пуснаха сираков.Общото е,че и двамата сега нямат 2 лева.Дарявайте ,комисионните са за на маджо банката.
  • 25 Гост

    32 0 Отговор
    Насо пак си свали гащите!!

    Коментиран от #39

  • 26 Старец

    26 1 Отговор
    Един наивник на средна възраст, решил че може да се намеси между шамарите. Ама едва ли.
  • 27 Давид

    33 0 Отговор
    Ами Борисов нали е спасител ? Да приеме акциите и да ги даде на Наско . Нали му има доверие . Толкова смешни номера от мутрата та чак смешни . Божков не е Батков или Дани острото .
  • 28 aha

    19 0 Отговор
    И сега нищо не ти пречи да извадиш от джоба си пари и да платиш на фудболистите,
  • 29 Ха ха

    25 0 Отговор
    Наско пак си свали гащите, ама сега и се надупи. Тъй, тъй. Бравос !!!!!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Съгласен

    16 0 Отговор

    До коментар #18 от "баш левскар":

    Много точен коментар. Поздравления. За да се натиска толкова, явно Боко вече е осигурил пари.
  • 33 Гнида подуенска

    30 0 Отговор
    От няколко дена слуша за Лефски и неговите неволи Всичко в тая скапана държава се оправи и тръгна,само Лефски е кусура.Абе ей хора вземете малко се събудете,Лефски е един измислен футболен отбор,от неговата съдба не зависи дали довечера децата ви ще си легнат сити,от някаква си футболна и запалянковска недомислица не зависи утрешния ден. Много ви моля опомнете се и мислете трезво,от има-няма 20 години в БГ футбола е мутренски начин за пране на пари.Стига ревахте за мутри!!!Коко Динев,Майкъл Чорни,Гриша Ганчев,Васил Божков,Венци Стефанов,Николай Гигов,Георги Самуилов,Георги Илиев,Илия Павлов,Кирил Домусчиев,Групировката ТИМ.............колко още мога да напиша.......и колко общо има между тях.Престанете да величаете мафията,нека да унищожим този псевдо футбол,нека унищожим мафията,нека унищожим този модел на футболна мафия!!!

    Коментиран от #35

  • 34 Теко

    14 0 Отговор
    Поредната мишка изпълзя от дупката
  • 35 Левскаря

    13 0 Отговор

    До коментар #33 от "Гнида подуенска":

    Ето това е!!!! Браво за коментара.
  • 36 наближава

    13 1 Отговор
    наско подлога на властта
  • 37 Синю сърдце

    2 10 Отговор
    Браво Наско Левски ще е шампион и винаги ще бием и двете цесеката
  • 38 Урррр за Уефски

    9 1 Отговор
    В група Ви зове,Ви зове е е е
  • 39 Оптимист

    13 1 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Ха, ха, всички драскате коментари, а никой не е гледал внимателно 120 мин. по Бтв,, тоя е пиян, утре няма да помни кви ги е пприказвал,, и ще оправя Левски, браво, даа пази господ от такива
  • 40 лоста

    8 0 Отговор
    сираков,сираков ,ти и тъпата ти женка що не намерите някой по як клон бе ,че таа твойта трътла трудно нещо ще яудържи ,пълен ташок си гугутко ,пълен ташок и чок близач
  • 41 бате лудко

    10 0 Отговор
    Поредният спасител, нагаждачо-лизач, готов на лупинги,само и само да е с властта. Наистина няма как да фалирате като ЦСКА, защото сте отборът на политиците и всички винаги са ви подпирали /както и Лудогорец последните години/. А реално сте едно подсредняшко отборче , а голяма част от феновете ви са откровени мутри и престъпници, жалка история,а по-жалкото е, че без капка свян експлоатирате името на Светинята на България, като ежедневно го петните...
  • 42 7375

    3 0 Отговор
    Дайте ги на него и на раева ха ха ха
  • 43 Шефьор

    6 0 Отговор
    Насе, едно е да риташ топката, а съвсем друго е икономиката! ПФК Левски, не може непрестанно да разсрочва задължения натрупани от поне последните 10 години. От така наречените професионалисти, вижте одитните доклади последните 10 години. В тях пише нещо много важно, кой е управлявал този клуб. Професионални футболисти, които хал хабер си нямат от икономика. Само увеличаващи се дългове. Като не може да се плаща на сегашните футболисти, те ще си тръгнат, ще съдят и осъдят клуба, по строителството на трибуната дългове-разсрочени, но и дългове, към НАП същото. Това не е станало вчера или миналата година. Откъде ще се вземат пари? От банки-абсурд. От чужд инвеститор-много малко вероятно. Причини бол. Единствения и непрекъснато изглеждащ реален сценарий е Ликвидация. Какви активи има ПФК Левски, измислени! Надценени футболисти, Надценени сгради-трибуната, евентуално реализируеми телевизионни права, каво има като актив. Това са общи приказки. Цялата схема на българския футбол е изградена на схемата: БАЩИЦА. Тука няма реална оценка на място на пазара на един клуб, защото няма и платежоспособно търсене на продукта на този клуб, а и не само на него. Тъжно, но е вярно и всичко останало са само приказки от комсомолски събрания. Както се казва водата в мелницата секна и сега трудно, да не кажа невъзможно е да се излезе от тази криза!
  • 44 Васил Божков

    5 0 Отговор
    Насе, прическата ти е по-смешна дори от тази на Лили Иванова. Не бих ти дал акциите.
  • 45 Съдията Дред

    1 0 Отговор
    Да си спретнат с Тити едно състезание по красноречие, и победителят да взема акциите.
  • 46 ГЕРБ Народните милионери

    3 0 Отговор
    Нима Бойко Борисов не знаеше, че като отнеме лиценза на спонсора на "Левски" Васил Божков, ще спре финансирането на отбора и ще го постави в цайтнот? Ето сега феновете трябва да отидат при него с искане да оправи онова, което е развалил с действията си. А не премиерът-слънце да се прави на "ни лук ял, ни лук мирисал". Божков се бил подиграл с акциите на "Левски" като ги джиросал на Борисов, а той отказва упорито да се разпореди с тях. Ако Борисов получи например наследство от някой роднина например, пак ли ще твърди, че няма нищо общо и че не иска да го приеме. Заявителят е изразил вече своята воля едностранно. Получателят е длъжен да приеме, а после ако иска да го даде на портиера на сградата на Министерския съвет. Така че циркът с акциите разиграва не Божков, а Борисов!
  • 47 Дядо Ванчо

    0 1 Отговор
    Наско се завръща на бял кон.За кой ли път.Когато усетиш,че яздиш умрял кон,слезни.(Индианска поговорка).
  • 48 666

    0 0 Отговор
    защо да не може да фалирате?ние фалираме, почваме наново и така вече 30 години!
  • 49 чорбар

    1 0 Отговор
    Няма как да фалирате?А кой ще плати 32 мнл задължения?Ако не се платят,кво,ще си вегетирате,както до сега-няма наеми,няма такси,на гърба на държавата?А акциите ще ги вземеш само,ако някой върне 25-те млн на Божков.Кой ще ги извади?КОЙ?