Last news in Fakti

9 Юни, 2020 10:25 1 247 8

В Португалия са в шок от двете ЦСКА-та: Представяте ли си да има две Бенфики?

  • цска-
  • бенфика-
  • футбол

Направиха хронология на събитията около създаването на двата "червени" отбора и уточняват, че и двете страни твърдят, че са наследник на легендарния ЦСКА

В Португалия са в шок от двете ЦСКА-та: Представяте ли си да има две Бенфики? - 1
Снимка: БГНЕС

Португалия са доста изненадани от факта, че през следващия сезон в родния елит ще играят два отбора с името ЦСКА. Сайтът paraeles.pt публикува специален материал по случая, който е със заглавие "Представяте ли си да има две Бенфики?".

Изданието прави хронология на събитията около създаването на двата "червени" отбора и уточнява, че и двете страни твърдят, че са наследник на легендарния ЦСКА. 
"Представете си, че сте фен на Бенфика или Спортинг, двата гранда на Лисабон, и не сте сигурни дали подкрепяте правилния отбор, когато те се срещнат. Объркано, а? Така ще се чувстват феновете на ЦСКА - най-големият клуб в България", започва материалът. 

"Всичко започна, когато ЦСКА обяви фалит през 2016 година. В резултат на това, клубът бе пратен при аматьорите с административно решение. Когато новият сезон бе точно зад ъгъла, емблемата на българската столица остана в елита, след като се осъществи сделка с Литекс от Ловеч. Това не зарадва най-радикалните фенове, които решиха да създадат ЦСКА 1948, който стартира от ниските дивизии и 4 години по-късно достигна до Първа лига." 

"За да се реши тази нелепа ситуация, българската футболна общественост призова двата клуба да се слеят. Тази опция бе отхвърлена и от двете формации", гласи португалският материал по темата. 


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалиста

    13 0 Отговор
    welcome to bulgaria
    Страната на неограничените простотий
  • 2 Ама!-! Ямат

    4 0 Отговор
    Га#чев!!!!
  • 3 Как да стане

    5 2 Отговор
    Как да си го представят, като чорбарите са синове на комунистически недоносчета. Те не знаят какво е чест и морал.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 ПАТРИОТ

    4 1 Отговор
    Уважаеми Ивчо, драги ми Борисов.Ще направим не 2 а 14 ЦСКА-та и всички ще ги вкараме в А група.
  • 5 ПАТРИОТ

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Как да стане":

    Ехооооооо та много си късопаметен бе драги.Я си припомни как евроидиотите, наречени куци коне се управляваха от МВР.Май не си и спомняш че посмъртно на Гунди му дадоха чин МАЙОР от МВР а на Котков чин КАПИТАН от МВР.Та ЦСКА може да носи червени фланелки но пък УЕФСКИ се управляваше от репресивния апарат на комунистическа България - МВР.И накрая спомняш ли си представител на Майкъл Чорни на кой предостави акциите на любимото ви отборче - на дежурния в МВР.
  • 6 ВЕСО

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Как да стане":

    Привърженик на даден отбор не се става по политическа принадлежност . Аз съм станал фен на ЦСКА , защото там играеха велики футболисти . По времето на вашия идол Аспарухов в армейския отбор играеше друг гениален футболист казваше се ЯКИМОВ ! Много момчета от моето поколение станаха привърженици на ЦСКА , защото харесвахме него . Тези големи звезди играещи на армият привличаха , като магнит фенове !
  • 7 Реалист

    1 0 Отговор
    ЦСКА е само една и ще е на "Армията". Литекс ще си ходи в Ловеч при Мис Момиче Ловеч и Али Соу
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.