22 Юни, 2020 15:34 2 805 7

Голям скандал в родния биатлон - Красимир Анев скочи срещу Екатерина Дафовска

  • дафовска-
  • федерация-
  • министерство-
  • пари-
  • премии-
  • отказване-
  • кариера-
  • анев

"Не мога повече! Отказвам се! Не мога да работя повече с тези хора", заяви ядосаният биатлонист

Голям скандал в родния биатлон - Красимир Анев скочи срещу Екатерина Дафовска - 1
Снимка: БГНЕС

Звездата на българския биатлон Красимир Анев обяви, че не може да работи повече с родната федерация и президента Екатерина Дафовска. Той е отказал да подпише своя договор и даде пресконференция, на която обясни решението си.

“7 години издържах! Не мога повече! Не мога да работя повече така с председателя на федерацията ни Екатерина Дафовска! Нямам бъдеще! Аз съм дотук! Трудно е да го кажа, но това е положението!”, заяви Краси Анев.

"Почти две години не съм си позволявал да кажа лоша дума и винаги съм се старал да решаваме проблемите си вътрешно. Явявал съм се на заседанията и съм задавал въпроси. На 95% от тях не съм получавал отговор и това продължава много време. Това говорене по медиите, което демонстрира председателя, не спомага по никакъв начин за имиджа на нашия спорт.

През миналата седмица прочетох едно интервю на г-жа Дафовска, в което тя ме обвинява в някои неща. Уважавам я много като спортист. Възхищавал съм ѝ се. Снимал съм се с нея като дете. Тя е олимпийски шампион по биатлон, но управлява федерацията еднолично и има личен проблем с мен. 

Конфликтът започна през 2013 година, когато отказах да работя с треньора, който тя беше назначила - Захаров. Успях 7 години да се съхраня като състезател, въпреки репресиите, които са постоянни през цялото това време", продължи биатлонистът.

"Тя казва, че щял съм да спестя пари, които тя даде на малките. Тя от джоба си ли ги вади или са от данъкоплатците и са предоставени от министерството на спорта. Тя ми говори за наглост и аз ще ви кажа какво е наглост - да дължиш на някого петцифрена сума, да не му я изплащаш и на всичко отгоре да го плюеш по медиите, че си я иска. И използва тази сума за подготовка на отбора, понеже вечно няма пари. За мен това е наглост.

Аз искам премия, която е заработена с честен труд. Това наглост ли е? Ние всички чакаме премиите си по една година. Не мисля, че сумата, която министерството на спорта дава, е малка. Даже е много сериозна и за това им благодаря. Аз издържах, но много не успяха", каза още Анев. 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост като гост

    17 3 Отговор
    Евала Краси !
    Мъжка постъпка по Самоковски !
    Горе главата и смело напред, а на тая Чепеларска киФла пръст у г_з.
    Спечели един олимпийски медал и си мисли за много нещо.

    Коментиран от #5

  • 3 Behemoth

    24 2 Отговор
    Ми нормално ...спортистите не стават за ръководители ...имат интелектуални дефицити ,като си на лагери от малък няма как и да си четеш уроците...а славата те главозамайва и е преходна щото хората бързо забравят за колосалните ти според теб успехи...
  • 4 КралиМарко

    19 2 Отговор
    Евала!Това е един от малкото истински спортисти в много тежък спорт, който САМ се бори и е сред елита по световните турове.Това момче не го заслужават нито тази федерация , нито тази Държава!Ако се беше родил във Германия,Франция или по Скандинавието, щеше да е топ състезател със редица световни успехи, но съдбата е решила да си дава здравето и годините за неблагодарници!СЪДИ ги до дупка тези мазни типове!!!ТИ имаш ли ХОТЕЛ , е Катето има!!!То , и късмет имаше нашата та птичето и кацна на рамото и взе медал, но Женският Биатлон..няма НИЩО ОБЩО с мъжкия!
  • 5 плевен

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Гост като гост":

    Не коментирам конфликта между двамата. Не коментирам и постиженията та Анев. Но да принизявате нещо, което вече няма да се повтори- единствената ни зимна олимпийска титла е подличко. Между другото "евала /ав Аллах/"е турска или по- скоро арабска дума, която означава буквално : Слава на Аллах!. А смисълът й е "Оставям се в ръцете на Аллах!"
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Георги

    10 1 Отговор
    Като дете се възхищаваш на някой спортист. Ако даде съдбата да имаш контакт с него, разбираш на какъв боклук си се възхищавал. Казвам го от личен опит. 99% са точно такива.