13 Юли, 2020 17:07 1 322 0

Министърът на спорта: Това е победа за френския футбол и за спорта във Франция

  • псж-
  • франция-
  • роксана марачиняну-
  • футбол-
  • зрители-
  • фенове

Шампионът Пари Сен Жермен изигра приятелски мач в неделя срещу втородивизионния Льо Авър, а на стадиона имаше 5000 зрители

Министърът на спорта: Това е победа за френския футбол и за спорта във Франция - 1
Снимка: БГНЕС

Френският министър на спорта Роксана Марачиняну приветства Пари Сен Жермен да се завърне на терена пред феновете след дългата пауза заради пандемията от коронавирус. "Това е победа за френския футбол и за спорта във Франция", каза министърът пред вестник "Екип" днес.

Шампионът Пари Сен Жермен изигра приятелски мач в неделя срещу втородивизионния Льо Авър, а на стадиона имаше 5000 зрители. Капацитетът на съоръжението е 25 хиляди места. Марачиняну добави, че за играчите и феновете това е "връщане към нормалността", дори и с толкова малко публика.

"Ограничението до 5000 души за публични събития във Франция е наложено от френското правителство, но това може да бъде преразгледано, особено за някои от по-големите стадиони. Но трябва да следваме съветите на здравното министерство", каза още министърът.

Последният мач от първенството на Франция беше Лил срещу Олимпик Лион на 8 март, преди Лига 1 да бъде прекратена заради глобалната пандемия. ПСЖ спечели приятелския мач срещу Льо Авър с 9:0. Това е част от подготовката на тима за Шампионската лига, която се подновяа с турнир в Португалия от 12 август. Франция е особено тежко засегната от пандемията от коронавирус с над 30 хиляди смъртни случая.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА