7 Август, 2020 20:13 3 042 0

Хебър попари Пирин на старта на Втора лига след гол в 94-ата минута

  • хебър-
  • пирин благоевград-
  • футбол-
  • втора лига

Преслав Йорданов откри резултата в 54-ата минута, но в края на добавеното време резервата Георги Каракашев изравни

Хебър попари Пирин на старта на Втора лига след гол в 94-ата минута - 1

Фаворитът във Втора лига Пирин (Благоевград) не започна с победа сезона. "Орлетата" не успяха да надвият Хебър (Пазарджик) на стадион "Георги Бенковски". Преслав Йорданов откри резултата в 54-ата минута, но в края на добавеното време резервата Георги Каракашев изравни.

Първото полувреме предложи динамичен футбол, като преимуществото беше на страната на "орлетата". В деветата минута Антон Карачаканов стреля към вратата, но Александър Любенов отби с несигурна намеса. В 18-ата минута Преслав Йорданов се размина с топката на изгодна позиция. В 31-ата минута съдиите отмениха много спорно гол на Спас Георгиев от Пирин заради засада. Повторенията не убедиха в превотата на отсъждането на рефера. След 4 минути Пресли проби отляво и шутира, но Любенов успя да спаси. В 38-ата минута Димитър Законов копира акцията на Преслав, но отдясно, като този път стражът Петър Петров "отговори" подобаващо и изби. Малко след това Александър Дюлгеров от гостите удари лошо главата си в едно от рекламните пана, но за щастие не се стигна до сериозен инцидент. В самия край на първото полувреме Октай Хамдиев стреля отдясно, но вратарят на Пирин улови.

След почивката гостите откриха резултата. Това се случи в 54-ата минута, когато Преслав Йорданов намери мрежата с хубав удар по тревата в далечния ъгъл. Постепенно Хебър изравни играта, а към края се създадоха две-три опасни разбърквания пред рамката на тима от Благоевград. В 84-ата минута Живко Петков от домакините не успя да засече топката в близост до голлинията. Малко след това Конър Хендерсън от Пирин получи първия червен картон през сезона във Втора лига. В добавеното време Каракашев смълча фаворита. Резервата шутира с десен външен, топката се отби в страничната греда и премина голлинията - 1:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА