Last news in Fakti

19 Август, 2020 23:15 2 296 3

Макар и трудно, Лудогорец преодоля съпротивата на Будучност и гледа напред в ШЛ

  • лудогорец-
  • будучност-
  • 3:1-
  • шампионска лига

Разградчани здраво се поизпотиха в Подгорица

Макар и трудно, Лудогорец преодоля съпротивата на Будучност и гледа напред в ШЛ - 1
Снимка: ludogorets.com

Лудогорец надделя над черногорския шампион Будучност с 3:1 в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, с което и на практика разградчани отстраниха опонента си от турнира."Орлите" вкараха два гола до 25-ата минута чрез Ихинио Марин и Мавис Чибота и решиха, че мачът е свършил, което им донесе доста трудни моменти в хода на срещата.

Игор Чукович  върна един гол за домакините, а след това Будучност създаде дузина положения пред вратата на Ренан, но разградчани се измъкнаха сухи. В края Каули успя да реши нещата. Все пак Лудогорец се класира за втория квалификационен кръг в ШЛ, където следващата седмица ще приемат датския първенец Мидтиланд.

Лудогорец можеше да открие резултата още след 80 секунди. Българският шампион организира чудесна атака по левия фланг. Текпетей проби и подаде топката към Каули Оливейра, а той финтира защитник на черногорците и с мощен удар разтресе лявата странична греда на вратаря Драгоевич.

В 6-ата минута домакините стигнаха до добър шанс за гол. Той обаче бе по-скоро плод на случайност. След центриране от ъглов удар се получи разбъркване в наказателното поле на Лудогорец и имаше шанс топката да влезе във вратата на родния шампион. Това обаче не се случи и Моци изчисти.

В 12-ата минута Лудогорец откри резултата в Подгорица. Сисиньо се пребори за една топка по десния фланг, извади я към Мавис Чибота, който успя да центрира веднага. Вратарят на домакините Драгоевич излезе неразчетено, топката се отби от защитник на Будучност и попадна в Ихинио Марин, който на празна врата нямаше проблем да вкара първото си попадение за Лудогорец.

''Орлите'' можеха да дръпнат с два гола в 18-ата минута. Тогава Антон Недялков проби по левия фланг и изведе по чудесен начин Каули Оливейра. Той се озова сам на дъгата на наказателното поле и реши да стреля веднага. Ударът му обаче мина над напречната греда.

Лудогорец успя да поведе с 2:0 в 25-ата минута. "Орлите" спечелиха правото да изпълнят пряк свободен удар на дъгата на наказателното поле на черногорците. Мавис Чибота се нагърби и прати топката неспасяемо над стената и покрай вратаря на домакините за 2:0. След попадението Чибота сложи топката под фланелката си, показвайки, че има или ще има бебе.

В 31-ата минута домакините от Будучност върнаха един гол. Вукчевич центрира доста балонно топката в наказателното поле на Лудогорец, там Игор Чукович се извиси и стреля с глава, а Ренан не прецени правилно летежа ѝ и тя влетя в мрежата за 1:2.

След попадението, черногорците се активизираха и стигнаха до нов добър шанс за гол. След центриране отдясно Сисиньо спаси Лудогорец, избивайки топката точно преди Божович да я вкара за 2:2.

Минути по-късно домакините имаха нов шанс за гол. Иванович проби много хубаво през центъра на отбраната в "зелено" и с левия крак стреля мощно. Топката обаче излезе в аут. А секунди по-късно Божович стреля технично, но Ренан извади кълбото от скобата. От последвалия корнер Иванович се опита да вкара директно, но вратарят на "орлите" изби в нов корнер. При това центриране Аджич уцели греда, но така или иначе реферът отсъди фаул в нападение.

Лудогорец започна по-активно второто полувреме. "Орлите" създадоха два шанса пред наказателното поле на черногорците, но Чибота и после Моци не успяха да създадат по-голямо напрежение.

Черногорците се окопитиха и в следващите минути отново погледнаха по-смело към вратата на Лудогорец. Божович обаче изпусна отличен шанс за гол. Той се отскубна по левия фланг и опита удар, но топката мина покрай вратата.

Постепенно темпото на стадиона в Подгорица падна, но домакините продължиха на мускули да атакуват българския шампион.

Вуячич имаше отличен шанс да изравни резултата в 86-ата минута. Той получи топката на границата на наказателно поле и стреля мощно, но ударът му мина покрай вратата на Ренан.

До края на двубоя защитата на Лудогорец издържа на натиска на Будучност, като в добавеното време на срещата българският отбор дори успя да направи победата си по-категорична. Жоржиньо проби по дясното крило и подаде на останалия сам в наказателното поле Каули, който с прецизен удар реализира третия гол за "орлите". Гол, който оформи крайно 3:1 в полза на българския шампион Лудогорец.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ала бала

    2 0 Отговор
    Сами си направиха мача труден,както винаги.
  • 2 ГЕЛО САН

    2 2 Отговор
    50 млн.лв...ДА АМА НЕЕ
  • 3 Шопо

    7 3 Отговор
    ,, Лудогорец,,-шампион! ,, Лудогорец,, -хегемон !!!