Last news in Fakti

23 Август, 2020 15:35 1 676 1

Жалко: Митко Кузманов загуби финала в Австрия от французин

  • димитър кузманов-
  • itf турнир-
  • австрия-
  • финал-
  • загуба

С достигането си до финала Кузманов ще прогресира със 17 позиции в ранглистата на ATP

Жалко: Митко Кузманов загуби финала в Австрия от французин - 1
Снимка: БГНЕС

Димитър Кузманов загуби финала на турнира на червени кортове във Фогау (ITF), Австрия, който е с общ награден фонд 25 000 долара.

Националът на България за Купа „Дейвис" и ATP Cup отстъпи в спора за трофея пред седмия поставен Мануел Гинар (Франция) с 3:6, 3:6.

Това беше втори двубой между двамата, като французинът постигна втори успех. Предишният им дуел беше в началото на сезон 2019 г., когато премериха сили на старта на Чаланджър турнир на твърди кортове в Рен.

С достигането си до финала Кузманов ще прогресира със 17 позиции в ранглистата на ATP, където от понеделник ще бъде №300.

За българина това беше първо участие на официален турнир след настъпването на коронавирусната пандемия, заради която тенис не се игра близо половин година.

Преди днешния двубой Кузманов записа 4 последователни победи, като в два от случаите остана на корта за повече от 3 часа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дълбоко Виждащ

    2 0 Отговор
    Това е спорта!Един ден изнасяш лекция-идва ден и на теб изнасят...Лекция!Силата е в него!Ще има още Победи на Тенис корта този младеж!