Last news in Fakti

22 Август, 2020 19:45 1 993 3

Остава още една крачка! Митко Кузманов е на финала в Австрия

  • димитър кузманов-
  • itf турнир-
  • австрия

На финала утре той ще играе срещу номер 7 в схемата Манюел Гинар от Франция

Остава още една крачка! Митко Кузманов е на финала в Австрия - 1
Източник: БГНЕС

Националът за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за финала на турнира по тенис на ITF на червени кортове в австрийския град Фогау с награден фонд 25 хиляди долара. 

Кузманов се наложи над норвежеца Холгер Руне с 6:3, 6:4 за 104 минути. Пловдивчанинът поведе рано с 4:1 и удържа аванса си до края на първия сет.

Във втората част той отново реализира ранен брейк, но Руне бързо го върна. Кузманов все пак затвори мача със серия от три поредни гейма и достигна до първия си финал за сезона.

На 15 декември 2019 г. той спечели титлата в Доха, негова 20-а в турнирите на ITF.

С успеха днес пловдивчанинът си осигури 12 точки за световната ранглиста и 2120 долара, а в спора за трофея утре той ще играе срещу номер 7 в схемата Манюел Гинар от Франция.

Двамата ще се срещнат за втори път, като Гинар спечели единствения мач помежду им досега. Това се случи в края на януари миналата година в Рен с 3:6, 6:3, 6:4.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    11 0 Отговор
    Митко, напред с много сили и успех.
  • 2 Гоуст

    6 0 Отговор
    Мале, малее какви гръмки заглавия. Да кажеш, че турнира е ниво АТП и играе за титлата, ами то е ИТФ. Кузманов има 17 титли от такива турнири, така че... Успех, дано спечели

    Коментиран от #3

  • 3 Дълбоко Виждащ

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гоуст":

    Не е дано,А Ще Спечели!Сложих и на двама Ви Плюс-заради Успех!Кузманов ще спечели титлата, а Григор Димитров вероятно ще загуби1кръг в Ню Йорк!