Last news in Fakti

7 Септември, 2020 11:28 3 494 14

Джокович проговори за инцидента на US Open

  • джокович-
  • удар-
  • лайнсмен-
  • дисквалификация-
  • точки-
  • организатори-
  • us open

"Това, което направих, не беше умишлено", заяви световният номер 1

Джокович проговори за инцидента на US Open - 1
Снимка: БГНЕС

Световният №1 Новак Джокович направи първи коментар за инцидента на US Open. Сърбинът обаче ще понесе доста сериозна финансова санкция, обявиха организаторите на турнира. Както е известно, той бе дисквалифициран, след като удари с топка един от лайнсмените по време на осминафиналния си двубой срещу Пабло Кареньо-Буста.

"Цялата тази ситуация ме направи много тъжен и празен. Проверих как е страничната съдийка и слава Богу тя се чувстваше добре. Изключително много съжалявам, че ѝ причиних такъв стрес. Не беше умишлено. Толкова грешно. Не оповестявам името ѝ, за да уважа личното ѝ пространство.

Относно дисквалификацията, трябва да погледна вътре в себе си, да поработя върху разочарованието си и да превърна всичко това в урок за израстването и еволюцията ми като играч и човешко същество. Извинявам се на US Open и всички свързани с него за поведението си.

Изключително съм благодарен на екипа и семейството ми, които са моя опора, както и на феновете, които винаги са до мен. Благодаря ви и много съжалявам", написа Ноле.

По-лошото за Ноле е, че той ще загуби всички пари, спечелени до момента от наградния фонд.

В съответствие с правилата на турнирите от Големия шлем, след действието му да удари топката опасно или безотговорно в рамките на корта или да удари топката с неглижиране на последствията, съдията на US Open дисквалифицира Новак Джокович от 2020 US Open,“ гласи становището на USTA.

"Тъй като бе дисквалифициран, Джокович ще загуби всички точки, които е спечелил и ще бъде глобен със сумата, получена от него от наградния фонд, както и с всякакви други глоби, произлезли от инцидента.“


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядоЯго

    6 12 Отговор
    Бит и оноден кога ще си признаят ?
  • 2 Алфа Вълкът

    9 31 Отговор
    УмрЕлата сръбска лисица Джокович...
    Все ще измисли нещо да се оправдае като губи. Тоя път преби жена, номера с контузиите се изтърка.
  • 3 Yamaha M1

    37 7 Отговор
    В Щатите ако пръднеш до някой и му замирише може да те съди,нема такава държава.
    Колкото до Джокера остава си един от най добрите!

    Коментиран от #4

  • 4 Тенисексперт

    12 21 Отговор

    До коментар #3 от "Yamaha M1":

    Отдавна в социалните мрежи Джокович и родителите му бяха наречени " сръбски простаци", плюещи Роджър Федерер и нашия Григор Димитров!! Вчерашният случай доказа верността на тези оценки!! Псувните,хвърлянето на ракети по кортовете и УМИШЛЕНИЯ удар по топката,с който контузи жената са " запазена марка за сръбския простак!! Може да спечели 100 турнира от Шлема но никога няма да бъде " най-великия" А най-великия на всички времена се казва РОДЖЪР ФЕДЕРЕР! Ясно??

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Некой си

    21 4 Отговор

    До коментар #4 от "Тенисексперт":

    Личи от далече що за експерт си, колко си видял мача и инцидента. Но виж вплюенето и злобния език ти се получава. За твое съжаление, организаторите сгрешиха и хвърлиха петно върху мъжкия турнир. Щом #105 играе без уайлд карт, отсъстват маса съст. и да отстранят напълно незаслужено сърбина - по тази схема могат да махнат когото си искат. Без вина - виновен.

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Кривак

    12 2 Отговор

    До коментар #6 от "Некой си":

    Абсолютно съм съгласен с твоето мнение. Лошото е, че нещата ще стават все по-зле!
  • 8 Джока,

    18 1 Отговор
    Ако беше наглосаксонец щяха да кажат: Без да иска и лаисмена е виновен че не се пази.
  • 9 икономът

    11 2 Отговор
    джендър симулантка сър!
  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 5 Отговор
    Дано се оправи по бързо
  • 11 Шаран БГ

    3 3 Отговор
    Новак не знае ли, какво може да му се случи , ако удари нарочно длъжностно лице? Дори да е отсъждала десет пъти в негова вреда, не би посмял НАРОЧНО да я удари ! Аз така мисля, защото ония са ......... Във всички спортове , щом е добър състезателят ,гледат "да му скроят шапка". Изключение само за този, който остане там, играе за Щатите и плаща данъци там. Последното е най-важно !!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 6747

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "6747":

    Най-интересна е индентичната ситуация в 2.14 Минута на видеото, т. е момента в който Рафа случайно го нацелва и се извинява, а Джокович просто го гледа мръсно.
  • 14 село

    4 0 Отговор
    Прочетох два пъти въпросното правило.Колкото и да харесвам Джокович, постъпката му отговаря точно на дефиницията. Никой не може да се сърди, защото правилата са по- стари от Ноле. А и не виждам той да ги оспорва.