Last news in Fakti

7 Септември, 2020 17:00 3 724 35

Сърбия видя световна конспирация в дисквалификацията на Джокович

  • джокович-
  • конспирация-
  • супервайзър-
  • us open-
  • дисквалификация-
  • медии

Съседските медии защитиха своя именит сънародник

Сърбия видя световна конспирация в дисквалификацията на Джокович - 1
Снимка: БГНЕС

Сърбия прие изключително болезнено дисквалификацията на Новак Джокович от Откритото първенство на САЩ по тенис. Местни издания защитиха своя именит сънародник, а в социалните мрежи направо е страшно - фенове сипят закани по шефовете на US Open, някои от които са подпечатани от сочни псувни в типичен балкански стил.

Сръбското издание „Телеграф“ изригна най-много. Както е известно, снощи лидерът в световната ранглиста удари съдия на линията по време на мача си Пабло Кареньо-Буста малко след като беше пробит и резултатът от първия сет стана 5:6. Това коства на Джокера служебна загуба, отстраняване от турнира и лишаване от всички спечелени точки и пари от наградния фонд.

Според правилата, ако тенисист удари човек на корта, следва незабавна дисквалификация. Това се отнася не само за удар срещу съдия или противник, но и за децата подаващи топките, а дори и за телевизионните оператори.

В Белград обаче припомнят, че само преди десетина дни на турнира в Ню Йорк, който предшестваше US Open, Алияз Бедене удари оператор с топката. Тогава съдията на стола проведе дискусия със супервайзъра на турнира, но наказание не последва, а само предупреждение.

Според сръбското издание още по-фрапиращ е случаят с Роджър Федерер, който дори не е предупреден, след като удря едно момчетата, подаващи топките. Това става по време на мач на швейцареца на Australian Open. За доказателство е публикуван момент от случая с швейцареца.

„Телеграф“ акцентира и на факта, че супервайзърът на US Open е швейцарецът Андреас Егли. Сърбите съзират конспирация, че Егли иска да запази рекорда на Роджър Федерер, който единствен има 20 титли от Големия шлем, докато Рафаел Надал е с 19, а Джокера със 17.

Освен това се припомня и мача на Джокович с Доминик Тийм от „Ролан Гарос“ 2019. Тогава духаше сериозен вятър и двамата тенисисти се оплакаха, че условията не са подходящи за игра. Егли, който беше супервайзър на турнира, обаче прецени, че положението не е толкова тежко и принуди двамата да продължат мача. Джокович отпадна след пет сета.

Сръбското издание „Блиц“ пък излиза със заглавие: „Америка е проклета! На US Open никога не са харесвали Джокович, но това, което направиха снощи, прехвърля всички граници“.

Интересна е позицията на местния букмейкър „Mozzart Bet“, който обяви: „За нас Джокович е шампион! Ще изплатим печалбата на всички, които са заложили за победа на Ноле“.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербераси долни

    43 10 Отговор
    На записите се вижда че не е искал да удари умишлено жената ,просто в изблик на нерви стреля хаотично ,не мисля че чак за дисквалификация ,показва го и реакцията му след постъпката,но когато политиката се намеси в спорта се получава така.

    Коментиран от #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Боби

    25 1 Отговор
    Като Пулев и Суши.
  • 4 Ами да

    24 4 Отговор
    Не е искал нарочно да я удари.Ама нищо той пак ще е номер1

    Коментиран от #10

  • 5 Тия пък

    12 3 Отговор
    Светът не е само САЩ. Янките си ги мразят отдавна, заради застъпничеството на Москва, но дотам.
  • 6 Коко

    8 0 Отговор
    И мен веднъж така като тая ме нацелиха, ама ме изгониха с ритници.
  • 7 Началото на края

    15 3 Отговор
    Джендър реалности тормозят истинските мъже!
  • 8 Дедо

    14 2 Отговор
    Чак световна провокация не е, но със сигурност USTA меко казано се понаака. Има още един нюанс - защо се провежда турнир без публика? Всички спортове без публика са безсмисшени. А и като видяха, че няма интерес от мъжете в тази ситуация? За мен тазгодишния мъжки турнир вече е компрочетиран. И без това преди откриването имаше дебат доколко победителите тази година ще са легитимни.
  • 9 Дълбоко Виждащ

    16 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гербераси долни":

    Никой не видя,аз не видях да е ударена в гръкляна!Джокович ясно изказва мнението си за англосаксонците и го доказва на корта!чудех се какво ще имислят и кой може да го спре??най реално бе Доминик Тийм,но не можех да допусна че ще извъртят такъв номер!Съвсем леко удари топката без да гледа това видях,а тази падна като да я удари със саблен удар!!??За мен си беше предварително режисирано и са чакали само момент да изпълнят планът си!Трябва да спре да играе в гнездото на пепелянките и да играе само в Европа!

    Коментиран от #13

  • 10 Тенисфен

    7 17 Отговор

    До коментар #4 от "Ами да":

    Джокович може да спечели 100 титли от Шлема но ще си остане само един добър тенисист,но не и личност!! Човек,който ръси псувни и троши ракети на корта никога няма да бъде велик,още по малко-най великия!! Най-великия е само един и той се казва РОДЖЪР ФЕДЕРЕР! Ясно??

    Коментиран от #12, #18, #23, #24

  • 11 Тенисексперт

    7 9 Отговор
    Ало, сръбски националисти и шовинисти!! В мача с Карено Буста това беше ВТОРАТА ИЗЦЕПКА на " любимеца" ви!! Първата- изстреляната със злоба топка към рекламните пана,за което дори не беше предупреден!! И тоя сръбски простак си въобрази,че е хванал Господ за шлифера и е станал недосегаем!! Ха ха ха ха!!

    Коментиран от #34

  • 12 Дедо ви

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Тенисфен":

    Човек без нерви няма! Всеки по някакъв начин показва негодуванието си и това Е нормално! Сигурно ще бъде единствен, който по такъв недостоен начин е отстранен! Сега остава да кажат кой да е шампиона - направо да го коронясат! А като ЧОВЕК. той многократно го е показвал и доказвал. Като патриот - също!Но не всички харесват човека Новак. Това не оправдава действията на USTA.

    Коментиран от #16

  • 13 Безпристрастен

    7 11 Отговор

    До коментар #9 от "Дълбоко Виждащ":

    Ало, " дълбоко виждащия"!! А не видя ли,че Джокович,преди да удари топката,ПОГЛЕДНА зад гърба си и видя жената!! А не видя ли ,че преди това изстреля със злоба топката към рекламното пано,за което беше дори предупреден!! Ама май не си толкова " дълбоко виждащия"?? Ха ха ха!!

    Коментиран от #14, #20

  • 14 Коректор

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Безпристрастен":

    За първата изцепка на Джокович,когато щеше да пробие рекламното пано дори НЕ беше предупреден!!
  • 15 3467

    5 4 Отговор
    Глупости, демек световна конспирасия срещу сърбия. Няма оправдания, веки спорт си има правила и наказания. Било нарочно ударена или не съдийката това не подлежи на дискусия. И във футбола влизаш за топката и чупиш крак на съперника и какво, няма ли да получиш червен картон? Може и наказателна отговорност да носиш в такъв случай, не само дисиплинарна.

    Коментиран от #22, #35

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гнв

    6 2 Отговор
    Правилно, в спорта не е позволено да избиеш нерви ей така. Това да не е кварталски мач.
  • 18 злобар

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Тенисфен":

    Ние може да сме простовати но сме балкански народ и ще плюем и псуваме всеки който ни е крив и каже нещо против нас . Ако се срамуваш от родата си то много ти здраве но не забравяй че между псуващите и простите има освен великия Нове също така и нашият велик Ицо и ние си ги харесваме така както са си !!!
  • 19 Ами ми Тенисреалист

    6 6 Отговор
    Ало,сръбски медии и шовинисти!! Преди една седмица,след като любимецът ви Ноле спечели Синсинати / в Ню Йорк/ то бяха хвалби,салтанати и т.н. Нямаше " световна конспирация"А сега- има!! Ха ха ха ха!! Не проумяхте ли,че в спорта и тениса ИМА ПРАВИЛА,които трябва да се спазват!! Ясно??
  • 20 Дълбоко Виждащ

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Безпристрастен":

    Алоо безпристрастния,За таблото не бе предупреден!Джокович леко удари топката Без да гледа това видях аз и тези които са гледали мача!И изведнъж видях джокович изумен и се затича,а жената на линията после я дадоха!Алооо да сте видял да е ударена в гръкляна А???
  • 21 Сивата котка

    1 1 Отговор
    Съдийката ще да е от някой драм състав на Бродуей. И в този момент Новак искаше да изпрати топката в рекламно пано, но се получило рикошет на топката.
  • 22 Примерът ти е крайно неподходящ

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "3467":

    Много хора са спирали с години състезателната си дейност именно поради липса на тази отговорност, за която от някой филм си се сетил. Не се отсъжда дори нарушение, камо ли някакъв картон. А бфсто или там подобните му организации винаги защитават реферите.
  • 23 айсиктир

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Тенисфен":

    Да кажеш нещо за Макенроу?
  • 24 Дедо ви

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Тенисфен":

    Само си помисли, ако помниш: преди две години С. Уйлямс при загуба от Н. Осака на финала на същия турнир как обиждаше съдии, публика, огорчи победителката - каква бе реакцията на същата USTA и какво последва - нищо големо. Затова казвам че този цирк на домакините емеко казано просташки! Кой както иска да го възприема - поредно нелогично лицемерие!
  • 25 1234

    3 4 Отговор
    Заслужено е отстранен. Той се движеше и с периферното зрение виждаше съдийката. По съм склонен да мисля, че го направи нарочно. За

    Коментиран от #30

  • 26 1122

    6 1 Отговор
    Да сложат предпазни стъкла на съдиите,какво е виновен човека.При футбола колко пъти топката отива в публиката,а при хокея как има предпазни стъкла?
  • 27 В правилника ясно е казано

    3 0 Отговор
    Какво се прави в случая. Няма никакво значение дали е нарочно или не. Ако претендираш да си номер 1 трябва да вземеш всичко под внимание.

    Коментиран от #28

  • 28 Дедо

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "В правилника ясно е казано":

    Той не претендира, той Е ночер едно.
  • 29 Все пак

    2 2 Отговор
    "пострадалата " няма ли да мъцне нещо? Чухме,че реве яко като я ударят. Но също така разбрахме, че й няма нищо в крайна сметка. След добрия тон и извинения, които й поднесе Ноле, би трябвало и тя да отвърне със същото.

    Коментиран от #31

  • 30 Дедо

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "1234":

    Гоуем Нострадамус се оказа - как пък успя да видиш накъде е насочено периферното му зрение? Хайде по-полека с баданарката, моля.
  • 31 слепеца

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Все пак":

    дъртата лисица яко преигра, веднага и щтракна, че може да изкара големи пари !!!!
  • 32 Дедо

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Психиатър":

    Гоуем Нострадамус се оказа - как пък успя да видиш накъде е насочено периферното му зрение? Хайде по-полека с баданарката, моля.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Подобни реакции

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Тенисексперт":

    се виждат на всеки турнир и няма състезател, който да не е правил нещо подобно. Джокович е велик и като тенисист , и като човек - проследите биографията му и ще се убедите. А ситуацията е доста пресилена - първо - случайност, второ - очевидно преиграване от страна на супервайзера - има доста подобни случаи в тениса, а и в други спортове. Дисквалифицира се състезател за умишлено деяние- тук нямаше умисъл!
  • 35 Сам казваш -" влизаш за топката"-

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "3467":

    съзнателно търсиш контакт. Точно футболът не е най-добрият аналог - има много случаи, в които изпитана топка води до болка у противника, има и смъртни случаи при единоборства, в които дори няма нарушение на правилата - въпросът тук е. че някой искаше да стане известен. И стана.