Last news in Fakti

9 Септември, 2020 08:50 3 785 1

Роналдо би Швеция за рекорд! (ВИДЕО)

  • португалия-
  • швеция-
  • лига на нациите-
  • кристиано роналдо-
  • футбол

До този момент единственият футболист с над 100 попадения за националния отбор беше иранската легенда Али Даеи

Роналдо би Швеция за рекорд! (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Oтборът на Португалия надви с 2:0 като гост тима на Швеция в исторически мач за звездата на иберийците Кристиано Роналдо. Мегазвездата на Ювентус отбеляза и двете попадения за успеха, но по-впечатляващото бе, че това бяха неговия стотен и 101 първи гол с националната фланелка. Срещата бе от Лига А, група 3 в Лигата на нациите.

Резултатът бе открит от Роналдо след страхотно изпълнение от пряк свободен удар, който бе отсъден за нарушение на Густав Свенсон. Той влезе влезе грубо в краката на Жоао Моутиньо, след което бранителят бе изгонен заради втори жълт и съответно червен картон.

Отново Кристиано бе точен в 72-ата минута с феноменален удар извън наказателното поле след комбинация с Жоао Феликс.

До този момент единственият футболист с над 100 попадения за националния отбор беше иранската легенда Али Даеи. Роналдо става и първият европеец с подобно постижение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    1 5 Отговор
    Преместих го