15 Септември, 2020 19:29 2 212 16

Божинов: Не съм в Левски заради парите

  • божинов-
  • левски-
  • пари-
  • помощ-
  • млади-
  • развитие-
  • благодарност-
  • завръщане

"Моята задача е да съм обединител и да помагам, когато трябва, когато имам възможност, ако треньорите имат нужда от мен", призна нападателят

Божинов: Не съм в Левски заради парите - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят Валери Божинов, който ще започне третия си период на „Герена“ говори пред клубната телевизия, след като подписа с тима за една година. 34-годишният стрелец обясни, че иска да бъде обединител в Левски, а неговата роля ще е да влиза в игра, когато се налага да помага и да решава мачове, както го направи в двубоя с Етър в баража за Лига Европа през сезон 2018/19.

"Добре се чувствам. Щастлив съм. Искам да благодаря на господин Сираков, Георги Тодоров, на всички, които работят за Левски. На феновете и на ръководството, на треньорите най-вече. На моите съотборници, че от първия ден, откакто съм дошъл тук ме приеха и ме подкрепиха. Показаха желание, че ме искат в Левски. Искам да благодаря на Ники Михайлов, на човека, който винаги е заставал до мен и зад мен и винаги съм имал неговата опора и гръб като съотборник", сподели Божинов.

"Това, което ми прави впечатление, което харесвам и се надявам да продължи по същия начин, е привличането на български футболисти. На млади футболисти. На кадри, които преди са били в Левски и в момента им се дава възможност и шанс да се върнат да играят като Стивън, като Боби, като Ради, като Живко. Говорим за момчета, които са минали през школата на Левски, които знаят какво е Левски. Знаят какво е да играеш на "Герена" и пред тази наша уникална публика. Това е хубавото нещо, че г-н Сираков заедно с треньорското ръководство прави всичко възможно да направи отбор само от българи и да направи така, че в състава да има 11 или 25 играчи само българи, които наистина милеят и ще оставят сърцето и душата си за Левски", допълни още Божинов.

На въпрос дали е имал колебания да се върне, голмайсторът отговори така:

"Тук е моментът да благодаря отново на г-н Сираков за това, че ми даде тази възможност в такъв труден момент. Аз му казах, той много добре знае, че тук не става въпрос за пари. Както искам да знаят и хората - и обществото, и феновете на Левски, че Валери Божинов не е тук за пари. Валери Божинов е тук да обедини. Да направи всичко възможно да бъде обединителят в съблекалнята, извън терена, с феновете, като цяло да бъда обединителят, да помогна за развитието на младите футболисти, за развитието на футболисти, на които наистина ще им се даде шанс и възможност да се развиват. Моята задача е да съм обединител и да помагам, когато трябва, когато имам възможност, ако треньорите имат нужда от мен. Ще помагам с развитието на младите футболисти и се надявам да бъда обединителят в съблекалнята, както винаги съм го правел извън терена и се надявам да направя всичко възможно не само аз, а и ние като футболисти да обединим нашата публика да бъде още по-сплотена, да бъдем заедно. Левски е над всичко и над всички и ние имаме нужда от нашите фенове в този труден момент. Но, за да се случат тези неща, трябва да има едно обединение. Аз винаги съм казвал, че обединението прави силата. Ако всички бъдем обединени, ще излезем победители, ще спечелим тази битка, тази война, която водим в този труден момент за нас", разкри стрелецът.

"Месец и половина вече тренирам с отбора. Чувствам се добре. Ако трябва да вляза да играя и да се разчита на мен, аз съм на разположение на треньорското ръководство. Днес говорих с г-н Сираков, разбрали сме се по тази тема и със старши треньора. Аз ще помагам на Левски, когато се налага, да влизам да решавам мачове, както беше в мача с Етър. Моето желание е да виждам повече кадри от школата, млади футболисти да се налагат и да им се дава шанс. Левски трябва да започне да произвежда свои кадри, да бъдат продавани и отборът да се самоиздържа от продажбата на играчи. В момента г-н Сираков прави всичко възможно да има повече млади футболисти, които да играят. Левски от много време насам не е излизал с 11 българи титуляри. Все пак това е Отбора на народа - ние имаме нужда да бъдем само българи ", каза още Божинов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    17 1 Отговор
    Да бе,знам ,че не си в Левски заради парите.Едно време ти плащаха да играеш,сега ти си плащаш зада играеш.....
  • 2 габровец от варна

    11 0 Отговор
    Ей сега Божинката ще оправи всичко в отбора.😨
  • 3 Футбол

    4 1 Отговор
    Браво, струва ми се, че Божинов може достойно да завърши кариерата си като футболист! Не така стои въпроса с " големия организиран фен" младежа .....! Тоя спирка няма, разединява и плюе като да последно, хранилката за такива свърши и го е яд та дрънка !!
  • 4 Behemoth

    9 0 Отговор
    Няма достатъчно малка заплата за работата която Божинката ще свърши....винаги е на плюс!
  • 5 Бай Кольо

    8 0 Отговор
    Ако всичкото това го е казал Божинката, аз съм трамвай, знаем му словореда на тоя (футболен гений)
  • 6 бай иван

    15 0 Отговор
    михайлов отива в турция.божинов трябва да гледа детето.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тоше

    2 1 Отговор
    Евала Валерка! Това е точния човек за бъдещ Президент-обединител на на българските граждани и селяни.
  • 9 Лефскар

    3 0 Отговор
    Такъв талант не бива да се изпуска.
  • 10 Дърт

    6 0 Отговор
    Божинка, спри да приказваш за себе си в трето лице...става несериозно някак си.
  • 11 Велин

    3 0 Отговор
    Явно ще живее от спечеленото досега. Ще ми се да видя ведомостта за заплатите в Левски. Със сигурност срещу името на Божинов ще има не малка сума !? В сравнение със заплатите в Юве и Ман сити това е нищо. Само че голямото нищо е точно Валерката щото онова, което му беше предоставено го изпусна щото е „пич”!!! Наско бърка с него.
  • 12 става

    2 0 Отговор
    за `броя`на списъка..А да играе?, друг път!
  • 13 Дада

    3 0 Отговор
    Как да не си заради парите бре.Нали затова те взехме-да плащаш заплатите.
  • 14 Джеймс Хетфийлд

    0 0 Отговор
    Ама и пари ли ще му дават на тоя ? Нали УЖ са пред фалит ? Луда работа ! Да храниш богато едни куци коне ........
  • 15 Цецо

    0 0 Отговор
    Щях да му повярвам, ако беше казал, че ще играе срещу символичната заплата от 1 лев... а така ми се струва, че нещо извърта?!? Ще видим...
  • 16 заката

    0 0 Отговор
    ДУХАЙЙ НИКОЛЕРИ ВРАЦА Е НЮ ЙОРК