Last news in Fakti

17 Септември, 2020 20:55 4 653 28

Давид за малко да повали Голиат - Локо Пловдив се бори, но не издържа в последните минути

  • локомотив пловдив-
  • тотнъм-
  • дузпа-
  • червен картон-
  • кейн-
  • минчев-
  • ндомбеле-
  • моуриньо-
  • карагерен-
  • претенции

"Смърфовете" поведоха с 1:0, но после останаха с 2-ма души по-малко и Тотнъм обърна резултата в края

Давид за малко да повали Голиат - Локо Пловдив се бори, но не издържа в последните минути - 1
Снимка: БГНЕС

Носителят на Купата и Суперкупата на България Локомотив (Пловдив) загуби у дома от Тотнъм с 1:2 в очаквания с голям интерес мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа и отпадна от надпреварата.

Треньорът на "смърфовете" Бруно Акрапович заложи на всичко най-добро, с което разполага, а мениджърът на "шпорите" Жозе Моуриньо разчиташе от първата минута на голяма част от звездите си.

Още във 2-ата минута Парвиз Умарбаев центрира от фаул в наказателното поле, но капитанът Димитър Илиев бе изпреварен от Мат Дохърти. Бранителят изби с глава, а "шпорите" организираха бърза контраатака. Стивън Бергвайн подаде към Хьон-Мин Сон, който финтира Милош Петрович и шутира от границата на наказателното поле, след което Мартин Луков спаси с крак.

Постепенно гостите поеха инициативата, но защита на "черно-белите" бе подредена добре. В 10-ата минута Сон подаде към Джовани Ло Селсо, който пропусна топката. Стивън Бергвайн нахлу на скорост и мощно шутира, след което топката се удари напречната греда. "Смърфовете" веднага отговориха и Анте Аралица овладя топката в центъра, а след това реши да шутира от дистанция, но неточно над вратата.

В 17-ата минута Джовани Ло Селсо отправи далечен удар, но не намери целта и топката излезе в аут. Гостите продължиха да доминират и в 27-ата минута Бергвайн падна в наказателното поле след съприкосновение с Лукас Масоеро, а Жозе Моуриньо дори скочи от скамейката, но дузпа не бе отсъдена. Секунди по-късно Хари Кейн отправи неточен удар от дистанция.

Джовани Ло Селсо центрира от корнер в 36-ата минута, Хари Кейн се пребори с Лукас Масоеро и стреля с глава, при което се наложи Мартин Луков да се намесва решително, а след това при добавката Мат Дохърти бе в положение на засада. Четири минути след това Дохърти центрира и затрудни Мартин Луков, който от начало не улови, но след това поправи грешката си и хвана топката.

В 43-ата минута Сон центрира отдясно по земя и Хари Кейн игра технично с пета, но Милош Петрович блокира удара и Луков улови топката. В добавеното време на първата част Бирсент Карагерен бе изведен чудесно в наказателното поле и можеше да шокира гостите, но шутира над вратата.

След почивката в 53-ата минута Хьон-Мин Сон пропусна нова добра възможност, шутирайки над вратата от близка дистанция. Феновете на Локомотив пък направиха заря извън стадиона в подкрепа на своите любимци.

В 59-ата минута Мат Дохърти центрира в наказателното поле, където Джовани Ло Селсо овладя на гърди, след което се получи неразбирателство между Диниш Алмейда и Лукас Масоеро, от което се възползва Хари Кейн, който шутира, но Мартин Луков улови пред голлинията.

Натискът на гостите се засилваше, но "смърфовете" изненадващо поведоха в 71-ата минута, когато Лукас Салинас центрира от корнер, Димитър Илиев продължи към задната греда, където влезлият секунди по-рано от пейката Георги Минчев с глава отблизо се разписа за 1:0. Две минути след това домакините имаха възможност да удвоят преднината си. Бирсент Карагарен получи отдясно, финтира Бен Дейвис и стреля, но Лорис се намеси блестящо и изби.

В 78-ата минута се стигна до най-скандалния момент в мача. Съдията Харм Омерс отсъди дузпа за Тотнъм и показа директен червен картон на Диниш Алмейда, който игра с ръка на голлинията след удар на Бен Дейвис "Черно-белите" имаха основателни претенции за нарушение на Хари Кейн срещу Мартин Луков преди това. Последваха претенции на играчите на Локомотив и реферът показа втори жълт картон на Бирсент Карагарен, което означаваше, че "смърфовете" остават с девет души на терена, а в 80-ата минута Хари Кейн реализира безапелационно от бялата точка за 1:1. Две минути след това Мартин Луков се намеси блестящо след изстрел с глава на Хари Кейн отблизо.

Пет минути преди края на редовните 90 гостите направиха пълен обрат. Лукас Моура центрира по земя в наказателното поле, където Танги Ндомбеле стреля слабо към вратата на Мартин Луков, но топката залъга стража и резултатът стана 1:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ботев

    34 47 Отговор
    Тези убитаци изкалитариха един гол и си повярваха, а всъщност бяха на светлинни години от Тотнъм...Първото полувреме една атака не можеха да вържат...опълченци...

    Коментиран от #6, #21

  • 2 Откакто ги погнаха за симулативна игра

    26 7 Отговор
    се научиха вече как да играят тото, задължително включват вече и рефера, същият сценарий от миналата година с французите. А Крушарски, разбира се, няма да подаде доклад срещу своя съучастник реферчето.
  • 3 ФЪН

    33 4 Отговор
    на тоя карагерен бая му хлопа дъската, направи сумати безсмислени фалове и накрая си изпроси и червен картон, неадекватен човек ....
  • 4 Фен на футбола

    27 7 Отговор
    Само аз ли не прочетох едно българско име ?!
  • 5 Фена на тотнъм

    24 4 Отговор
    тотнъм щяха да ронят сълзи с тая лежерна игра, моу се беше зачервил като варен рак, ши получи инсулт човека .....
  • 6 Гоуст

    30 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ботев":

    А бе убитак, отборът на Локо е 6 млн, на Тотнъм е 730.

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 7 Камбуров

    27 2 Отговор
    Ако бяха изпратили Николета Лозанова да проучи силните и слаби страни на Тотнъм то Локомотив да са били с баскетболен резултат

    Коментиран от #11

  • 8 Ботев

    18 9 Отговор

    До коментар #6 от "Гоуст":

    Не бе човек, респект че все пак играхте срещу тях...ама много роми от твойта махала демонстрират, че едва ли не Локото са изтървали Тотнъм...

    Коментиран от #12

  • 9 Бай Данчо Лазаров

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "Гоуст":

    Сякаш да кажеш че си тъп на гадулка заряди това зимаш 650 заплата а в Англия са акълии и им плащат 10 000
  • 10 Ботев 1912

    20 14 Отговор

    До коментар #6 от "Гоуст":

    Стига сте мрънкали! Все съдията ви виновен, тва да не ти е България!? Нямаше фаул, имаше дузпа и два чисти червени картона. Хайде обратно в дупката откъдето изпълзяхте, сиганята!

    Коментиран от #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гоуст

    19 6 Отговор

    До коментар #8 от "Ботев":

    Ботевистите за пореден път доказвате, че сте най-пропадналите фенове. Тоя пък другия ми дава глупави примери. Ми не е ли така? Хари Кейн що взима 200к на седмица, а Илиев взима 5 на месец? Викаш, щото заплатите са ни различни, не че Кейн е по-добър. Как изобщо реши, че съм фен на Локото? Какъв ще да си, това да паднеш от Тотнъм с 1:2 след клизма и все, че Тотнъм си бяха с баш титулярите, си е живо геройство

    Коментиран от #14

  • 13 Hess

    24 2 Отговор
    Аз казвам така-за Локо,шапки долу..👍
  • 14 Ти наясно ли си

    6 6 Отговор

    До коментар #12 от "Гоуст":

    че тоя твоя Кейн, ако беше закотвен в България, досега да са го отказали даже от футбола, остави да взима изобщо някаква заплата.

    Коментиран от #17

  • 15 мина

    10 7 Отговор
    зора!Опълченци ...Крушкова работа..
  • 16 нищо

    7 2 Отговор
    Сега Локо-то да си го изкара на`Загорец.Ихтиман` за Купата ....И Крушата с кеф да черпи....Ама да не стане нещо?!...
  • 17 Опа

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Ти наясно ли си":

    А вие господине наясно ли сте ще с фенската си злоба въобще с нищо не сте наясно. Ако???? Хари Кейн бъде закотвен в България???? Е да ама не е !!! А вие никога няма да го проумее те защо е така
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 4 Отговор
    ФК КОЗЛОДУЙ щеше да бие тотнам
  • 19 Дедо

    2 0 Отговор
    И на мен за малко да ми стане малкия прЕател
  • 20 В е л и к и я

    6 4 Отговор
    Аз съм почти сигурен че след първия гол в 71 мин на Локо в Англия са били почти отписал Тотнъм ...

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Специалния

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "В е л и к и я":

    Ами и аз го отписах...ако не бяха останали девет смърфовете щеше да ми се ака сега...
  • 23 Илчев

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ботев 1912":

    Вие Локо никога няма го стигнете вече....ама никога. Ако се излъже някой да купи и Неделев и сте леш...
  • 24 ХА ХА ХА , ХА

    6 2 Отговор
    Ми те локуту били много слаби , един тотемън не могат да биият !
  • 25 Машинист

    3 0 Отговор
    Абе, защо спряхте да натискате " тотмана " ?
  • 26 Лудогорец9

    3 1 Отговор
    Жалко за локо имаше нарушение непосредствено преди дуспата!
  • 27 Фк селянин

    5 2 Отговор
    Не съм гледал мача, не ме интересува мафията в българския футбол, по предполагам. Единадесетте чернототовци на крушарски са стояли в наказателното си поле и са ритали безцелно топката напред през целия мач. Вкарали са гол, от статично положение, най-вероятно. Дузпата отсъдена срещу тях е била безспорна, щом единн от т.нар футболисти е бил изгонен с директен черввен картон. Другият селски бек, по стар навик от първенството ни е тръгнал да спори със съдията и заслужено е бил изгонен. България няма футбол и затова отборите ни са смешни, когато излезнат в Европа. Домуса може да направи шампион на страната си мамуните от фк разград завинаги, но това не променя факта за смешниците ритнитопковци. В шампионат управляван от крушарси, домуса, венци стефанов и още, това е нивото ни.
  • 28 незнайко

    1 1 Отговор
    Типично по БЪЛГАРСКИ да ти изгонят двама играчи !!! Никога няма да се научим да играем футбол без НАСИЛИЕ !!!