Last news in Fakti

20 Септември, 2020 20:25 2 180 2

Ливърпул спечели дербито с Челси

  • червен картон-
  • челси-
  • ливърпул-
  • мане-
  • кристенсен-
  • жоржиньо-
  • дузпа-
  • пропуск

"Мърсисайдци" победиха с 2:0, "сините" от Лондон играха едно полувреме с човек по-малко

Ливърпул спечели дербито с Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул спечели с 2:0 гостуването на Челси на „Стамфорд Бридж“ в първото голямо дерби за сезона във втория кръг от Висшата лига. Мърсисайдци се възползваха от това, че лондончани останаха с човек по-малко в края на първото полувреме и през втората част стигнаха до победата. Червеният картон в края на първото полувреме на Андреас Кристенсен се оказа ключов за развоя на двубоя.

Тимо Вернер преодоля Фабиньо в 32-ата минута, след което стреля от дъгата на наказателното поле на Ливърпул, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Алисон.

Александър-Арнолд с пас намери Салах в наказателното поле на Челси в 35-ата минута, а той се възползва от неточност на Кай Хаверц. Египтянинът стреля от малък ъгъл, но неточно, а Роберто Фирмино не успя да засече топката в опразнената врата.

Челси остана с човек по-малко на терена в 45-ата минута, когато Андреас Кристенсен фаулира откъсващия се Садио Мане. Съдията Пол Тиърни първоначално показа жълт картон на датския защитник, но след като разгледа ситуацията с VAR, поправи своето първоначално решение и изгони с директен червен картон футболиста на Челси.

Александър-Арнолд стреля от пряк свободен удар в добавеното време на първата част, но неточно.

Ливърпул поведе в резултата в 50-ата минута. Мохамед Салах направи двойно подаване с Роберто Фирмино, който центрира към Садио Мане, а той с глава прати топката във вратата на Кепа Арисабалага, който нямаше какво да направи в случая.

Ливърпул удвои своята преднина в резултата в 54-ата минута. Кепа Арисабалага направи много груба грешка, подарявайки топката на Садио Мане, който не пропусна да се възползва от подаръка и да вкара в опразнената врата.

Ливърпул организира добра атака в 65-ата минута, когато Фирмино взаимодейства с Вайналдум, който стреля, но Кепа Арисабалага спаси.

Мейсън Маунт стреля от границата на наказателното поле на Ливърпул в 67-ата минута, но прати топката над напречната греда на вратата на Алисон.

Тимо Вернер бе препънат от Тиаго Алкантара в 76-ата минута в наказателното поле на Ливърпул, а съдията Тиърни свири дузпа за Челси. Жоржиньо изпълни наказателния удар, но не беше убедителен, което позволи на Алисон да плонжира вляво и да спаси.

Челси пропусна нова възможност да върне интригата в мача в 84-ата минута, когато Тимо Вернер комбинира с Тами Ейбрахам, който бе на отлична позиция в наказателното поле на Ливърпул, но ударът му бе отразен от Алисон.

Ливърпул събра 6 точки след първите два кръга, а Челси е с 3. В следващия кръг "мърсисайдци" са домакини на Арсенал, а „сините“ гостуват на Уест Бромич.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йокин

    1 0 Отговор
    Май на тях трябва да казват''червените дяволи''.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.