24 Септември, 2020 19:18 1 881 1

Властите нямат доказателства за участието на Ювентус в измамата със Суарес

  • суарес-
  • ювентус-
  • изпит-
  • документи-
  • паспорт-
  • измама-
  • доказателства-
  • прокуратура

В разговорите на заподозрените е споменато името на спортния директор на клуба Фабио Паратичи, но няма засечено обаждане между него и служител на самия университет

Властите нямат доказателства за участието на Ювентус в измамата със Суарес - 1
Снимка: БГНЕС

Независимо че името на Ювентус беше замесено в разразилия се скандал с изпита на Луис Суарес, към днешна дата разследващите трудно могат да свържат клуба с нарушаване на законите, съобщава Sky Sport Italia.

Преди седмица нападателят се яви на тест “В1” по италиански език и култура, с цел да получи местен паспорт, който му трябваше за трансфер в Юве. Суарес издържа изпита в Университета за чужденци в Перуджа, но после се оказа, че това е станало чрез измама. Напусналият Барселона уругваец предварително е знаел въпросите и даже е бил съгласувал отговорите си, за да е сигурно, че всичко ще мине гладко. От известно време насам обаче от прокуратурата са знаели за корупционните практики в учебното заведение и са подслушвали телефонни разговори на заподозрени. Името на италианския футболен шампион беше замесено заради участието в схемата на адвокат от кантора, която работи за Ювентус - Мария Турко. Има записи как тя урежда всичко с директора на университета Симоне Оливиери, обещавайки занапред да води на изпити там и други футболисти на “старата госпожа”.

В разговорите на заподозрените е споменато името на спортния директор на клуба Фабио Паратичи, но няма засечено обаждане между него и служител на самия университет. В същото време ректорът на друго от учебните заведения в Перуджа - Държавният университет, признава, че е говорил с някого от Юве. “Служител на клуба се свърза с мен, за да попита дали е възможно при нас да се изкара тест за сертификат за “В1” - призна Маурицио Оливиеро. - Тъй като обаче ние не предлагаме това, аз ги насочих към колегите от Университета за чужденци. Няколко дни след като Саурес беше взел изпита си, Фабио Паратичи се свърза с мен, за да ми каже, че хората от обкръжението на футболиста са много доволни от доброто отношение и ми благодарят. Това беше обаждане от учтивост.”

Междувременно резултатът от изпита на футболиста беше анулиран. Той обаче вече и без това не се нуждае от сертификата, защото остана в Испания, подписвайки с Атлетико Мадрид.

Иначе към момента има петима заподозрени в корупция във въпросната схема, като всички те са служители на университета.

Италианската футболна федерация чака заключението на прокуратурата в Перуджа, за да започне свое собствено разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Епа

    3 2 Отговор
    много добре ги знаеме Ювентус, цялата им работа е такава, корупция отсекъде, най-вероятно половината им титли са спечелени чрез корупция, направо да го изтрият това жалко отборче