Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 18:30 1 694 2

Арсен Венгер предложи логични промени в някои правила във футбола!

  • арсен венгер-
  • футбол-
  • фифа

Може да бъдат разрешени корнери, при изпълнението на които топката излиза извън очертанията и след това се връща в игра

Арсен Венгер предложи логични промени в някои правила във футбола! - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият мениджър на Арсенал и технически консултант на ФИФА Арсен Венгер предложи да се променят правилата за изпълнението на корнери и тъчове.

"Може да бъдат разрешени корнери, при изпълнението на които топката излиза извън очертанията и след това се връща в игра. Това ще създаде нови възможности за отбелязване на голове", заяви французинът пред "L'Equipe".

"Също така бих искал да променя правилото за изпълнение на тъч. Пет минути преди края на срещата трябва да се даде предимство, защото се оказва, че атакуващият отбор има 9 играчи, а отбраняващият се отбор има 10. Според статистиката в осем от десет такива случая отборът губи топката. Необходимо е да се позволи на атакуващия отбор да изпълнява тъч от собствената си половина с крак. В заключителните минути би могло да се изпълни и "бърз фаул". Залагаш си топката и сам сия повеждаш. Подобно правило има в хокея на трева", каза още Венгер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    0 0 Отговор
    Може и аута да го изпълнява само вратаря. Ако не го изпълни бързо картон за бавене.
  • 2 Фен

    8 0 Отговор
    Абе ще я съсипите тази велика игра Всеки се упражнява на нея Ами да махнат вратите и всичко да е гол като топката излезе извън терена