Last news in Fakti

9 Октомври, 2020 14:55 3 628 17

Венци Стефанов изригна: Истинско престъпление ще е Бербатов да стане президент на БФС!

  • стефанов-
  • бербатов-
  • изпълком-
  • президент-
  • бфс-
  • национален отбор-
  • петров

"Той няма никакво морално право да оглави БФС", смята президентът на Славия

Венци Стефанов изригна: Истинско престъпление ще е Бербатов да стане президент на БФС! - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия и член на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов коментира пред "Блиц" в свой стил снощната загуба на националите от Унгария в баражите за Евро 2020. Ето какво заяви шефът на "белите":

Г-н Стефанов, как ще коментирате проваления шанс на българския национален отбор за европейското първенство?
- Националният ни отбор се нуждае от спешна шокова терапия! През последните години начело на националния отбор се сменяха Гошо с Тошо, Иван с Пешо и т.н. Поставяха се треньори, които имаха зад гърба си богати собственици с много пари и се чувстваха значими на това място. На българския национален отбор е нужен мотиватор, който да вдигне играчите и да ги поведе. Георги Дерменджиев казва ясно и точно, че с такива футболисти разполагаме. Но това не е достатъчно, трябва ни мотиватор. Защо например успяваше Димитър Пенев? Защото не допускаше никой да му се меси в отбора и имаше собствена стратегия. Затова го кръстиха и Стратега. Вчера ми стана много неприятно, когато слушах коментарите на най-голямата пеперуда в нашия футбол - Велизар Димитров, който сипеше критика срещу нашите. На подобни хора като него не трябва да се дава трибуна, защото с приказките си създават антибългарски настроения.

Намеквате, че Дерменджиев не е добър мотиватор. Необходима ли е смяната му?
- Няма да е коректно това ръководство на БФС да прави промяна с националния селекционер, защото следващото ръководство може да има друго мнение по този въпрос. Нека новото ръководство, което встъпи в длъжност след конгреса през декември да вземе решение.

Кой трябва да поеме диригентската палка в БФС на конгреса в края на годината и мнението ви за евентуалните кандидатури на Бербатов и Стилиян Петров?
- Съмнявам се, че Стилиян Петров ще премести семейството си в България, за да изправи кривите краставици на българския футбол. Що се отнася до другото момче - Бербатов, истинско престъпление ще е Бербатов да поеме президентския пост на БФС.

Защо сте толкова краен към Бербатов?
- Защото той обърна гръб на българския национален отбор. Един човек, който се отказа да играе за държавата си не може да стане ръководител на футбола ѝ. Та Бербатов не е купил дори 10 чифта чорапи на клуба, от който излезе за големия футбол - Пирин. Какво морално право има той да оглави БФС? Никакво!

Кой е вашият фаворит за президентския пост в БФС?
- Няма да споделя името му, защото веднага ще започнат да го оплюват! Начело на българския футбол трябва да застане модерен човек, който да подмлади футбола ни. Разполагаме с добри играчи като Йомов и Доминик Янков. Не ни трябват Иса, Миса и т.н. Не може в двата водещи отбора - ЦСКА и Лудогорец, да играят общо трима български играчи. Необходимо е да ползваме младежкият национален отбор като основа за националния. И тогава футболът ни ще тръгне в правилната посока.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааааааааааъ

    51 2 Отговор
    Венци Стефанов говори за "морално право"?!? Смях в залата! Точно такива като него, замесени във всички мръсни игри в българския футбол нямат морално право да останат и ден повече във футболната централа, трябва да дойде външен човек като Бербатов или Стилиян Петров и да им развали ОПГ-то...

    Коментиран от #9

  • 2 наблюдател

    37 2 Отговор
    Каза го една мутра.
  • 3 1234

    14 7 Отговор
    Назначете Марто Петров. От 50 г наблюдавам футбол, по тъп футболист национал не помня. Тъп, тъп, направо тъпунгер. Затлачен тъпунгер.
  • 4 Стоичков

    16 15 Отговор
    Докога ще търпим тоя русафилски и комунистически екстремент.
  • 5 пройчо

    15 0 Отговор
    престъплението е ,че не се удушил Тлъстия Бою още 1995---това е НЕПРОСТИМОТО престъпление,.
  • 6 ПиПи

    38 2 Отговор
    Защо бре бате Венци? Митко сигурно не е футболист от класа, не помага със средства на деца и къде ли не и краде със сигурност???? Залостили сте се като Банкянско магаре на моста в Иваняне и не пускате. Срам и позор сте.
  • 7 Гггг

    39 6 Отговор
    Щом мутрите, като Стефанов ги е страх от Бербатов, значи той трябва да е шеф.
  • 8 Божкее

    30 3 Отговор
    СИК-аджия говори говори за морал!?
  • 9 kukoto

    31 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ааааааааааъ":

    Сикаджия и морал. Вземи се скрий и не се показвай повече.
  • 10 Маймуняка

    7 4 Отговор
    Аз съм за Джийзъса ! Той е Бог !
  • 11 Баи

    26 0 Отговор
    Венци и бацо не бяха ли кадри на - сик
  • 12 УжасТ

    21 0 Отговор
    Каква перверзия, СИК-аджия да говори за морал?!
  • 13 миш

    10 0 Отговор
    Вземете всички от Славия,Венци ,ще ги мотивира,те са фамозни футболисти,майстори,същите, като примерно без да ги обиждам-Кариана Ерден и Локо Мездра,а сТЕФАНОВ МНОГО Я ЧАТКА ТАЯ ИГРА.
  • 14 Истината съм аз

    3 0 Отговор
    Сигурно маджо е по морален...егати наглия тип
  • 15 fйкхл

    4 0 Отговор
    Айде айде всички знаем, на Пеневата чета четниците бяха от друга класа, нищо обще със сегашните лъвчета.
  • 16 Курумпе

    4 0 Отговор
    Тази торба лаЙ*а , що не отговори как издържа отбор толкова години, който има 100фена..Този няма никакви приходи от от билети,реклама , от продажба на артикули, а всичко се върти около черно тото, уредени срещи и комисионни от препродажба на млади и бедни деца, естествено със съдействието на държвата, която щедро си е затворила очите за престъпленията!Колко отбора - перални има във А-Група?!Всички до един са собственост на криминални субекти, но то и държавата е техна, и крепостните селяни в София и останалата полу-жива част на страната търпят ей-такива да стават по200кила от преяждане, не от работа!
  • 17 Draco

    1 0 Отговор
    Мутра говори за морал ...ъъъъ !