Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 19:15 1 888 0

Феликс Магат: Гуардиола има успехи само заради Меси

  • меси-
  • гуардиола-
  • успехи-
  • магат-
  • барселона

"Ако не беше така, той щеше да спечели Шампионската лига с Байерн или Манчестър Сити", смята германският треньор

Феликс Магат: Гуардиола има успехи само заради Меси - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият треньор на Байерн Феликс Магат заяви, че успехите на Пеп Гуардиола се дължат главно на Лионел Меси. Испанецът спечели два пъти Шампионската лига с Барселона, но след това не успя да стигне до този трофей в Байерн и Манчестър Сити.

“Меси спечели титлите, не Гуардиола, коментира Магат пред “Билд”. - Без Меси тази система никога нямаше да проработи толкова успешно за Гуардиола. Ако не беше така, той щеше да спечели Шампионската лига с Байерн или Манчестър Сити.

Тики-така работи само ако имаш играчи, които са технически по-добри от съперника. За зрителите да държиш топката толкова време просто е скучно, а един голям отбор няма нужда от това. Според мен Гуардиола като цяло прекалено често се губи в това да спечели мача преди той да е започнал. Тази тактика често завършва с лоши решения, които пречат на успехите”.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА