Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 21:34 2 891 10

Младежките ни национали се простиха с надеждата за Евро 2021

  • младежи-
  • българия-
  • полша-
  • евро 2021-
  • александър димитров

Възпитаниците на Александър Димитров не успяха да победят Полша в Гдиня

Младежкият национален отбор на България не успя да победи Полша в европейската квалификация за Евро 2021. Двата тима завършиха 1:1 в полския град Гдиня. Възпитаниците на Александър Димитров поведоха в края на първата част с гол на Здравко Димитров, но домакините изравниха в 67-ата минута, а автор на попадението стана Бартош Бида. След равенството днес шансовете на младите "лъвове" да се класират на Евро 2021 вече не съществуват.

Още в първите минута на двубоя Георги Русев получи контузия и напусна куцукайки. На негово място в 7-ата минута се появи Здравко Димитров.

Нашите стигнаха до отличен шанс за гол малко след това. Влезлият преди малко Димитров изведе Калоян Кръстев. Таранът на Славия стреля, но вратарят на поляците спаси. След това се оказа, че Кръстев е бил в засада.

Нова добра атака за България едва не доведе до гол за нашите. Димитров проби по десния фланг и опита центриране, топката бе избита, но тя попадна на крака на Илия Юруков, който стреля от въздуха, но за жалост топката отиде в аут.

В 23-ата минута Доминик Янков подаде хубав пас в наказателното отляво на поляците, но защитник на Полша изчисти.

Две минути по-късно Илия Юруков стреля извън наказателното поле, но право в ръцете на вратаря.

В 34-а минута Климала центрира в наказателното поле на България. Там роден защитник изчисти с глава и топката попадна в Богуш от домакините, който веднага отправи удар от границата на наказателното поле, но Даниел Наумов улови топката.

България поведе в резултата в 41-ата минута. Тогава Здравко Димитров, който влезе като резерва на контузения Русев, проби по страхотен начин по левия фланг, влезе и в наказателното поле, направи няколко финта и озовал се пред дългата на наказателното поле със страхотен удар препарира вратаря на поляците.

Първата част завърши с гол превес на България и никакви други по-опасни ситуации.

През втората част, в 58-ата минута Здравко Димитров получи топката от Валентин Антов, финтира футболист на поляците и стреля към вратата от границата на наказателното поле, но стражът на домакините изби с една ръка.

В 67-ата минута Полша изравни резултата. След центриране от корнер Кимала нацели напречната греда, като след това, за наше съжаление, Бартош Бида обаче бе точен от близо при добавката.

В 78-ата минута Ангел Лясков .стреля от дистанция, но топката прелетя встрани от вратата на Грабара, с което се изпариха и шансовете ни за Евро 2021.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЕВСКИ 1914

    2 7 Отговор
    А ти да не би да си очаквал нещо друго а Ковачев?
  • 2 Е как бе

    3 3 Отговор
    А нямат ли по още един мач
  • 3 ДПС Подуене 1914 фалира

    9 2 Отговор
    младите чалгарчета
  • 4 Дълбоко невиждащ

    8 1 Отговор
    Браво момчета със вас смеееее в чалготекатааа
  • 5 Терсенето

    3 3 Отговор
    Смотаната шляхта може само да е благодарна че няма европейско първенство по кючек, хвърляне на салфетки и трошене на чинии. Там може да отнесем и самата Турция.
  • 6 Голем смях

    2 2 Отговор
    Сигурно и тренерът им не е изненадан.Смешното щеше да е ,ако се класират за някакво първенство.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Name

    1 0 Отговор
    Все пак са по добри от мъжкия отбор
  • 9 Мама Божка

    2 1 Отговор
    И от тези нищо не става.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.