Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 15:56 1 280 0

Талантът Адриан Андреев: Наистина е специално да играя в София

  • андреев-
  • позитиви-
  • опит-
  • милман-
  • sofia open-
  • чувство

"Мога да извлека много позитиви от мача ми срещу Джон Милман", заяви българският тенисист

Талантът Адриан Андреев: Наистина е специално да играя в София - 1
Снимка: БГНЕС

Адриан Андреев коментира участието си на Sofia Open 2020. 19-годишният български талант загуби в два сета от опитния австралиец.

"Джон Милман игра доста добре. Беше доста равностоен първи сет. Там имах възможност да направя нещо - може би дори да взема сета или да бъде поне малко по-завързан. Един пробив реши първия сет. Във втория започнах да допускам повече грешки. Като цяло не съм доволен от него. Но мога да извлека много позитиви от мача ми срещу Джон Милман и да напредвам във всяка сфера. Страхотна възможност е да играеш срещу подобен противник, защото той може да те научи на много неща, може да видиш къде имаш да работиш. Като цяло това е много полезен мач. Със сигурност Милман е един от най-добрите, срещу които съм играл. Класен играч, който може да ме научи на доста неща. И като цяло съм доволен от това, което ще мога да извлека за себе си след загубата", коментира Адриан Андреев.

"Със сигурност първият сет можеше да е много по-оспорван. Той ме проби, когато ударих воле в центъра на корта. Допуснах грешки в ключови моменти като при 5:3 и 0:30. При 15:30 имах форхенд, при който можех да направя много повече, но аз го сбърках. Имаше доста ключови моменти, които можех да използвам и мачът да се развие в друга посока - поне за първия сет", добави той.

"Винаги е приятно да играеш вкъщи, близките те гледат. Баща ми, дядо ми, баба ми... С майка ми съм навсякъде, тя винаги е до мен. Но наистина е специално да играя в София и се надявам да продължат да се правят такива силни турнири, за да се развива българският тенис, и аз да имам възможността да играя още много турнири в България", каза още Андреев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА