14 Ноември, 2020 19:48 1 911 4

Серхио Рамос пред европейски рекорд

  • серхио рамос-
  • испания-
  • лига на нациите-
  • реал мадрид

Капитанът на Испания може да запише 177-и мач за "Ла Фурия"

Серхио Рамос пред европейски рекорд - 1


Защитникът Серхио Рамос може да постави европейски рекорд тази вечер, ако участва в мача на Испания срещу Швейцария в Лигата на нациите на УЕФА. Капитанът на "иберийците" може да запише 177-и мач за "Ла Фурия", което ще бъде рекорд сред футболистите от Стария континент. В момента той дели първото място с италианския вратар Джанлуиджи Буфон с по 176 срещи за националните отбори на своите страни.

34-годишният Рамос е на 8 срещи от световния рекорд на Ахмед Хасан от 184 мача с екипа на Египет.

"Това са числа, които могат да постигнат само най-надарените и талантливи играчи. Серхио винаги е на разположение, дори не хваща настинка. Той просто не знае какво е умора. Всички оценяваме постиженията му, но и трябва да се грижим за него, за да може той да продължи да играе още дълго за Испания", коментира селекционерът на тима Луис Енрике.

Рамос дебютира с националната фланелка през 2005 година в контрола срещу Китай. Той спечели две поредни европейски титли през 2008 и 2012 година, а между тях помогна на "Ла Фурия" да вдигне за първи път и световната купа през 2010 година.

Любопитното е, той е осми най-добър реализатор в историята на Испания с 23 гола, въпреки че е централен защитник.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 6 Отговор
    ДАВАЙ БРАТЛЕ, ТИ СИ НАЙ ВЕЛИКИЯ ФУТБОЛИСТ СЛЕД БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ! СПРЕТЕ ДА МЕ ИМИТИРАТЕ АЗ СЪМ УНИКАЛЕН НЕПОВТОРИМ И ИМАМ ОЕНСИЯ ДИРЕКТНО ОТ ШВЕЙЦАРИЯ
  • 2 един от многото

    2 6 Отговор
    Че той си е не европейски а световен , за най груб играч.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.