26 Ноември, 2020 09:15 1 299 0

Лига Европа навлиза във все по-важна фаза! 8 тима могат да си осигурят място на 1/16-финалите!

  • лига европа-
  • футбол-
  • цска-
  • лудогорец

Други пък могат официално да се сбогуват с надпреварата

Лига Европа навлиза във все по-важна фаза! 8 тима могат да си осигурят място на 1/16-финалите! - 1
Снимка: БГНЕС

Лига Европа навлиза във все по-важна фаза. Днес ще се изиграят срещите от 4-ия кръг в груповата фаза. Те могат да определят съдбата в турнира на доста отбори. 8 тима могат да си осигурят място на 1/16-финалите още тази вечер. Други пък могат официално да се сбогуват с надпреварата.

Положението на българските представители е доста тежко. ЦСКА-София ще трябва да търси задължителна победа над Йънг Бойс, за да запази теоретични шансове за оставане в надпреварата. Същото се отнася и за Лудогорец, който обаче ще трябва да спечели срещу Тотнъм в Лондон, а това ще бъде сериозен подвиг, ако се случи.

Иначе осем отбора имат шанс още тази вечер да се класират за елиминациите. Това са Рома, Арсенал, Гранада, Лестър, Лил, Виляреал, Хофенхайм и някой измежду Рейнджърс и Бенфика.

Рома ще продължи, ако победи ЧФР Клуж и ЦСКА-София не спечели срещу Йънг Бойс. Арсенал също ще е сигурен за 1/16 финала, ако спечели срещу Молде, а дори и равенство може да е достатъчно при определени условия. Рейнджърс и Бенфика се изправят един срещу друг в група "D". Победителят може да си осигури продължаване, ако в същото време Лех загуби от Стандард (Лиеж). Гранада ще стигне следващата фаза с успех над Омония (Никозия), но само ако в другия мач ПСВ Айндховен загуби от ПАОК. Лестър ще е сигурен за елиминациите, ако спечели срещу Брага, както и Виляреал, ако надиграе Макаби (Тел Авив). Победа или равенство ще е достатъчно на Хофенхайм в мача със Слован (Либерец). Лил също може да се класира, но трябва да победи Милан и в другия мач да чака загуба на Спарта (Прага) от Селтик.

Лига Европа, групова фаза, 4 кръг:

От 19:55 часа:

ЦСКА - Йънг Бойс
Молде - Арсенал
Брага - Лестър
АЕК (Атина) - Зоря (Луганск)
Спарта (Прага) - Селтик
Лил - Милан
Макаби (ТА) - Виляреал
Карабах - Сиваспор
ЛАСК - Антверп
ЦСКА (Москва) - Фейенорд
Волфсбергер - Динамо (Загреб)
Гент - Цървена звезда
Слован (Либерец) - Хофенхайм

От 22:00 часа:
ЧФР Клуж - Рома
Дъндолк - Рапид (Виена)
Леверкузен - Апоел (Беер Шева)
Ница - Славия (Прага)
Стандард (Лиеж) - Лех (Познан)
Рейнджърс - Бенфика
ПСВ Айндховен - ПАОК
Гранада - Омония (Никозия)
Наполи - Риека
АЗ Алкмаар - Реал Сосиедад
Тотнъм - Лудогорец


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА