Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 13:30 5 403 4

УЕФА дари служебна победа на Швейцария по абсурден начин

  • швейцария-
  • украйна-
  • лига на нациите-
  • уефа-
  • футбол

По този начин украинците изпадат в Лига В

УЕФА дари служебна победа на Швейцария по абсурден начин - 1

УЕФА отмени мача от Лигата на Нациите между Швейцария и Украйна, който трябваше да се играе на 17-и ноември, но това не се случи само заради пик на заразени с коронавирус в отбора, воден от Андрий Шевченко.

Решението на УЕФА е служебна загуба за украинците, които по този начин изпадат в Лига В по крайно куриозен начин. Украинците преди този мач имаха 6 точки от две победи - над Испания и Швейцария (2:1). Швейцарците бяха с три от три равенства. Присъдената служебна победа с 3:0 изравнява точките, но дава предимство в директните двубои за "кръстоносците".

До този развой се стигна, след като властите в кантона Люцерн не разрешиха на Украйна да излезе на терена, тъй като имаше двуцифрен брой заразени играчи. Въпреки това, самите украинци имаха на разположение 15 здрави футболисти и бяха готови да решават спора на терена. Апелативната комисия на УЕФА разгледа случая в онлайн-режим и излезе с решение.

"На Националния отбор на Украйна е присъдено техническо поражение с 0:3, местната Асоциация по футбол (УАФ) е уведомена. Украинската футболна асоциация може да обжалва това решение в Арбитражния съд по спорта (КАС) в Лозана", се казва в становището от Нион.

Генералният секретар на УАФ Юрий Записоцки вече потвърди, че това ще се случи: "След като получихме в резолюционна част решението на Апелативната комисия на УЕФА, УАФ заявява своето категорично несъгласие с него и своето твърдо намерение да го обжалва пред Арбитражния съд в Лозана. Единствено чакаме днес или утре да получим пълния текст на това решение с мотивационната му част".


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    7 1 Отговор
    Ех, ако можеше и нашите национали да падаха само с 3:0...
  • 2 Гост като гост

    12 0 Отговор
    Кой има пари той вика музиката
    УЕФА и ФИФА играят според пачките
    Това е спорта на днешно време
  • 3 Кирилов

    5 0 Отговор
    Абсолютна несправедливост! Откъде накъде!

    Щом са имали 15 футболиста - да се играе мача!

    Обжалване докрай и съд за тези от у-е-ф-ъ-т-ъ
  • 4 Петър

    1 0 Отговор
    Гавра пълна! Отново ръководството на УЕФА показа "безпристрастното" си лице.