Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 13:46 3 864 20

Питър Шилтън: Марадона бе велик футболист, но за съжаление той не бе спортсмен

  • диего марадона-
  • футбол-
  • питър шилтън

"Онова бе просто измама", каза още легендарният вратар

Питър Шилтън: Марадона бе велик футболист, но за съжаление той не бе спортсмен - 1


Диего Марадона бе велик футболист, но не и спортсмен, заяви вратарят на националния отбор на Англия от световното първенство през 1986 Питър Шилтън. Аржентинската легенда отбеляза именно срещу него паметния гол с ръка на полуфиналите в Мексико и никога не се извини. Марадона почина вчера от сърдечен удар в дома си в покрайнините на Буенос Айрес на 60-годишна възраст.

"Онова бе просто измама. Докато тичаше на другата страна и празнуваше, той погледна на два пъти назад, сякаш чакаше съдията да отмени гола. Той знаеше какво се е случило, както впрочем и всички други, освен съдията и неговите помощници", каза Шилтън в интервю за британското издание "Дейли мейл".

Само четири минути по-късно Марадона вкара може би най-красивия гол на световни първенства, след като дриблира покрай половината отбор на Англия. "Изобщо не ме интересува какво казват хората, защото това (т. нар. "Божия ръка") спечели мача за Аржентина. Да, той вкара брилянтен втори гол почти веднага след това, но ние все още бяхме афектирани от случилото се по-рано. Това ме тормозеше много през годините и не мога да го крия", продължи бившият вратар, сега на 71 години.

"Очевидно е, че Марадона бе велик футболист, но за съжаление той не бе спортсмен. По-голямата част от съотборниците ми от Мексико биха споделили моето мнение. "На терена всички правим неща, които може би не трябва. Правим ги, защото сме под пара. Но ако това бе който и да е член на нашия отбор по това време, ние щяхме да си признаем за грешката и щяхме да се извиним".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоянов

    34 3 Отговор
    Това е вярно, истината не трябва да се крие!

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Софиянец

    20 1 Отговор
    Самата истина, чест му прави чене си криви душата като останалите, колко ревахме след тази измама, божия ръка булшит.
  • 4 Кирилов

    22 2 Отговор
    Абсолютно съм съгласен. Марадона беше уникален и много техничен футболист, но тогава не прояви честност и почтеност!
  • 5 Цска

    26 0 Отговор
    Виновен беше нашия Богдан Дочев, който беше страничен съдия от страната, от която Марадона вкара гола. Главния съдия погледна първо към него и след като нашия даде знак, че гола е редовен, последния го зачете.

    Коментиран от #11, #18

  • 6 Хасан

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Баро Вкаров":

    Хайде без обиди моля, аз съм наполовина македонец и според хората съм много точен пич.

    Коментиран от #9

  • 7 Бисер

    8 0 Отговор
    Беше и голям наркоман,лека му.пръст
  • 8 Паметлив

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стоянов":

    Ало, Шилтън!! А вие извинихте ли се на германците,когато Джеф Хърст "вкара" несъществуващ гол за 3:2?? След това вкарахте наистина красив гол!! Ама " след това"!! Става въпрос за Световното в Англия през 1966г.!!
  • 9 Кака Мара

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    А аз съм наполовина бременна!! Ха ха ха ха!!
  • 10 Дедо Помнещия

    3 0 Отговор
    Браво бе наборе!! Тоя Питърчо Шилтънов помни само случая,когато са били ощетени!! Типично за английските " джентълмени"!! Ха ха ха!!
  • 11 Дедо Помнещия

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Цска":

    Браво бе наборе!! Тоя Питърчо Шилтънов помни само случая,когато са били ощетени!! Типично за английските " джентълмени"!! Ха ха ха!!
  • 12 Футболен помнещ

    2 0 Отговор
    А бе тоя главен съдия кьорав ли е та ще гледа нашия цървул Богдан Дочев " какво ще реши"!! Дочев ВДИГНА флага за нарушение,после бързо го свали и тръгна към центъра,което означаваше,че " голът" е " редовен"!! Това е цялата истина!!
  • 13 Набор на Шилтън

    2 0 Отговор
    Ако обича, след като е казал А ,да каже и Б Питър за техния " гол" за 3:2 срещу ГФР / тогава!!/!!
  • 14 No Exit

    6 1 Отговор
    Няма начин. Англичаните им бяха взели Фолклендските острови само четири години преди това. Много аржентинци бяха убити, техен крайцер беше потопен. Този мач беше война. Точно това имаше предвид Марадона с Божията ръка. Отмъщение!

    Коментиран от #16

  • 15 Геро

    0 1 Отговор
    Изпълнения като това убиват футбола.
    Англичаните са джентълмени!

    Коментиран от #19, #20

  • 16 Владо

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "No Exit":

    С тази разлика, че Фолклендските острови са били британски, а не аржентински. Гаучосите решават да си ги присвоят и от там нататък вече всичко е ясно
  • 17 Ох, недей

    3 0 Отговор
    Те, англичаните,щели да си признаят пред съдията и света,ако те били вкарали гол с ръка :) Хаха. Знаем ви какви сте "спортсмени" англичаните. Щяхте да си траете и дори да отричате досега,че се е случвало.
  • 18 Аааа не

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Цска":

    А ти как мислиш, че друг ще реагира, ако няколко татуирани латиноси любезно са си поговорили с теб преди мача и мазно ти се усмихват и махат с ръка от първите редове зад гърба ти ?
  • 19 Те така

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Геро":

    Значи, пирати джентълмени има само в холивудските филми, но там има и Дядо Коледа, Пепеляшка и справедливостта винаги възстържествува, единствено и само руснаците са винаги лоши.
  • 20 Доказателство

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Геро":

    Особена проява на джентълменство има в Индия и Африка през 18-19 век на робските пазари.