Last news in Fakti

28 Ноември, 2020 17:01 2 750 2

С пълен комплект медали се прибираме от Украйна

  • европейско първенство по художествена гимнастика-
  • европейско първенство-
  • художествена гимнастика-
  • стиляна николова

Стиляна Николова завоюва златно отличие на лента

С пълен комплект медали се прибираме от Украйна - 1

България спечели пълен комплект медали - златен, сребърен и бронзов, на финалите на отделните уреди при девойките на Европейското първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна). Стиляна Николова завоюва златно отличие на лента, след като изигра страхотно съчетание и получи оценка 21.550 точки. Тя стана и втора на финала на топка с 22.700 точки.

Другата българка Ева Брезалиева спечели бронзово отличие на въже с 20.850 точки. Първоначално тя имаше оценка от 20.450, но тя беше повишена, след като от българския щаб подадоха контестация за D1. На бухалки Брезалиева игра силно, но остана четвърта с оценка от 22.750 точки. На въже европейска шампионка стана Дина Агишева (Беларус) с 21.550 точки, на топка първа е Полина Карика (Украйна) с 22.800 точки, а на бухалки златото взе Дария Атаманов (Израел) с 24.350 точки.

По-късно днес са финалите на отделните уреди при ансамблите жени. Европейското първенство завършва в неделя с многобоя при жените с участието на българките Боряна Калейн и Катрин Тасева.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алекс

    4 0 Отговор
    БРАВО
  • 2 чудесно

    1 0 Отговор
    Щом и на летището не са ги хванали.