Last news in Fakti

2 Декември, 2020 12:15 1 746 0

Мик Шумахер ще се състезава за Haas през следващия сезон

  • мазепин-
  • шумахер-
  • haas-
  • формула 1

Синът на Михаел Шумахер ще си партнира с руснака Никита Мазепин

Мик Шумахер ще се състезава за Haas през следващия сезон - 1
Снимка: БГНЕС

Мик Шумахер ще се състезава за отбора на Haas през следващата година. Германецът, който води в генералното класиране във Формула 2 кръг преди края на сезона, ще си партнира с руснака Никита Мазепин в американския тим. Преминаването на Мазепин в Haas бе потвърдено през вчерашния ден.

През тази година синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер има записани две победи и общо десет качвания на почетната стълбичка във Формула 2, като преднината му пред друг член на академията за млади пилоти на Ferrari е 14 пункта преди последния уикенд на „Сахир“ тази седмица. Договорът на Шумахер с екипа на Haas е с многогодишна продължителност.

„Доволен съм, че можем да потвърдим Мик Шумахер като наш пилот за следващия сезон. Нямам търпение да го приветствам в отбора. Шампионатът на Формула 2 винаги е служил като поле за доказване на способностите и през тази година виждаме едни много силни пилоти на стартовата решетка. Мик е печелил състезания, винаги е близо до подиум и води в шампионата кръг преди края. Вярвам, че той е готов за изпитанието наречено Формула 1“ коментира ръководителят на отбора, Гюнтер Щайнер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА