Last news in Fakti

4 Декември, 2020 19:43 1 425 3

Антон Недялков бе избран за "Спортист на годината" в Разград

  • недялков-
  • подгласници-
  • спортист на годината-
  • разград-
  • лудогорец-
  • награда

За негови подгласници са определени 31-годишният състезател и треньор в спортния клуб по колоездене "Спринт" Мирослав Минчев и състезателят от шахматния клуб "Абритус" Ивайло Енчев

Антон Недялков бе избран за "Спортист на годината" в Разград - 1
Снимка: БГНЕС

Националът на Лудогорец Антон Недялков е избран за Спортист на Община Разград" за 2020 година, съобщиха от общинската администрация. 27-годишният защитник е шампион на България за сезон 2019/2020 и игра 1/32-финал в Лига Европа с "орлите".

За негови подгласници са определени 31-годишният състезател и треньор в спортния клуб по колоездене "Спринт" Мирослав Минчев и състезателят от шахматния клуб "Абритус" Ивайло Енчев. Минчев е победител в две дисциплини от шампионата по колоездене на писта - бързина и 1000 метра, като на 1000 метра има и подобрени национални рекорди. Участва и в Европейско първенство, на което се класира на 11-то място на 1000 метра и 6-то отборен спринт. В индивидуалната дисциплина направи и поредното подобрение на националния рекорд.

31-годишният Ивайло Енчев през настоящата година е класиран на първо място на Националната купа "Абритус", а на Европейската купа в Нойшел, Франция остана на четвърто място.

В десетката на общинската класация попадат още боксьорката Пламена Иванова, лекоатлетът Владислав Димитров, състезателката по борба Фатме Шабан, културистът Радослав Тодоров. На осма позиция е шахматистът Момчил Николов. След него се нареждат Боян Бонев от Спортния клуб по стрелба с лък "Антибиотик" и лекоатлетката Димана Захариева.

За отбор на годината е определен единодушно мъжкият отбор на Лудогорец. Най-перспективен млад състезател е Хамди Басри от спортния клуб по борба "Лютфи Ахмедов".

За най-добър треньор в индивидуалните спортове е избран наставникът на лекоатлетите от спортния клуб по лека атлетика Лудогорец Красен Цонев, а в колективните спортове - Тодор Живондов, треньор на Лудогорец II.

Класирането на десетте най-добри спортисти на община Разград е направено днес на заседание на назначената със заповед на кмета седемчленна комисия, съставена от журналисти, спортни деятели и представители на общинската администрация.

Официалната церемония по връчването на купите и паричните премии ще се проведе на 11 декември във фоайето на Общинския културен център в Разград.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях

    2 2 Отговор
    ХАХА ХА.......
  • 2 8888

    2 2 Отговор
    Най слабия в последния им мач и не само
  • 3 РЪМПЕЗИ

    2 0 Отговор
    ЧЕСТИТО..И МНОГО УСПЕХИ В БЪДЕЩЕ...ДА СИ ЗДРАВ...