Last news in Fakti

8 Декември, 2020 16:22 4 705 12

Грозни сцени: Съдия отнесе трети бой за този сезон на български мач

  • съдия-
  • бой-
  • футбол-
  • фенове-
  • ураган-
  • яворница

Бесни от развоя на двубоя, фенове на гостуващия тим тръгнали на саморазправа

Грозни сцени: Съдия отнесе трети бой за този сезон на български мач - 1
Снимката е илюстративна

Грозни сцени прекратиха на полувремето мача от 12-ия кръг на зона "Струма 2" в пиринската бундеслига в Михнево между местния Ураган и Яворница, пише "Струма". През първата част домакините поведоха с 2:0 с головете на Димитър Тасев в 6-та минута и на Димитър Масларов от дузпа в 31-та минута.

Бесни от развоя на двубоя, фенове на гостуващия тим тръгнаха на саморазправа със съдиите на почивката на срещата, като потърпевш се оказа главният рефер Христо Божков, който бе ударен в суматохата и на секундата прекрати срещата.

Това е трето посегателство върху петричкия арбитър в рамките на полусезона. Точно преди един месец отнесе тупалка от футболиста на Граничар Кулата - Живко Хаджиев, в хода на мач отново с участието на Яворница, след което побойникът бе наказан за 1 г.

В средата на октомври Божков стана жертва на атаката на шефа на Градешница - Тодор Гюрев, при визитата срещу Изтребител и извършителят на деянието също изгоря за 1 г. За капак, след като двубоят в Ново Делчево беше прекъснат при 1:0, гнева си върху съдията изля и записаният като управител в протокола - Владимир Петров, нанесъл серия от удари в коремната му област. Тогава пострадалият се почувства зле и бе откаран в Спешна помощ.

След инцидента в Михнево гостите излязоха с обръщение към привържениците си на своята страница в социалните мрежи.

"Днешният мач беше прекратен поради нахлуване на публиката на терена. Въпреки скандалното съдийство и въпреки че отборът ни съществува благодарение на нашите верни фенове, ние НЕ толерираме подобно поведение. От създаването си се стремим да печелим с чест, красива игра и да бъдем пример на и извън терена. В момента отборът ни е заплашен от сериозни санкции. Силно се надяваме това нещо да не се повтаря и умоляваме всички фенове да изразяват емоциите си единствено чрез подкрепа извън терена. На и около игрището място имат само футболистите и треньорският щаб. Весел празник на всички!" – написа доскорошният играещ треньор на Яворница - Божидар Яков, който поради контузия не взе участие в скандалния двубой.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    8 1 Отговор
    селски бек....ето откъде идвало названието
  • 2 един от многото

    11 3 Отговор
    Те и магаретата не ги бият толкова , значи този е бетер магаре!
  • 3 Честито

    11 1 Отговор
    Макетата много люти бре. По агресия могат да конкурират отборите от врачанския край.
  • 4 Хайл

    13 1 Отговор
    Пиринската БУНДЕСЛИГА ХАХАХАХАХ🤣🤣🤣😂😂😂
  • 5 Мим33

    5 1 Отговор
    Ей такива са побойници в цяла македония, БФС да не спи,а такива да ги изхвърля от футбола и съд....
  • 6 Кой68

    3 2 Отговор
    Явно му харесва.
  • 7 Дядо Колева

    1 2 Отговор
    Еми три пъти за щастие, те хората са го казали. Както са и казали, че боя само грънци не оправя, явно е имало защо да го маризят! Пък и който го бият голям пораства! Айде и да почерпи!
  • 8 Wee

    3 2 Отговор
    Тия и имената им селташки ,,Изтребител , Ураган .....какво им задиряте за държанието , неандерталци .

    Коментиран от #9

  • 9 888

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Wee":

    Имената са си много хубави! Категорично съм против спортни отбори имена на национални герои и светини.Да си се казват там Орел, Врабче , Торнадо, Земетресение, Звезда, Луна или каквото искат, но не и Ботев, Раковски, Бенковски, Левски и т.н. Тази дивотия я няма никъде. Може да има в други страни някои отбори с имена на хора, но не и национални герои. Има ли отбор например Наполеон във Франция, Кутузов в Русия или Коперник или Ян Хус или Гарибалди? Крайно време е властта да забрани тази гавра с имената на героите! И ако това досега се е търпяло, някой трябва да има топки да сложи край на тази дивотия!
    И за да не кажете, че нещо ... Бивш левскар съм...За съжаление...Толкова ми е бил акъла навремето, когато съм бил 5-6 годишен.
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор
    Добри пари ще изкара!Преди години имаше един Съдия по Шахмат,Футбол и Адвокат-Бай Антон Чакъров!Той разказваше не само на мен...Като свири мач от долните дивизии и Чака резултата да е 0:0 към края....При първа възможност свири Дузпа за Гостите!!Обикновенно и нормално получава Шамари, ритници...от крушетата се пази!Парата ,сама идвала при него!Дано е жив и здрав сигурно е над 85г!
  • 11 Синфен

    0 1 Отговор
    Само като си помисля , че скоро и Левски ще играе в подобна група ...
  • 12 Тато из Правец

    0 0 Отговор
    Каква Бундеслига ,бе Т@ПАН@Р ?