Last news in Fakti

8 Декември, 2020 17:12 1 369 0

Али Соу се изравни с Каранга по шампионатни голове за ЦСКА

  • али соу-
  • цска-
  • нападател-
  • голмайстори-
  • фернандо каранга-
  • каранга

Нападателят може да стане едноличен лидер в класацията на чуждестранните голмайстори в историята на "червените" в първенството

Али Соу се изравни с Каранга по шампионатни голове за ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

Али Соу се разписа при победата на ЦСКА над Ботев Пловдив (3:0) през уикенда и вече има 5 попадения от началото на сезона в Първа лига и общо 9 във всички турнири (3 в Лига Европа и 1 за Купата). С попадението си в Коматево той настигна Каранга по шампионатни голове за ЦСКА - двамата имат по 29 точни изстрела. С тази разлика, че на бразилеца са му били необходими едва 39 срещи, за да стигне до тази бройка, а на Соу цели 71 шампионатни мача.

Сравнявайки минутите им на терена, разликата е почти двойна. Или казано накратко - ефективността на Фернандо Каранга е осезаемо по-висока от тази на гамбиеца. Една от малкото прилики между двамата е, че не могат да вкарват с удари извън наказателното поле и почти не опитват такива. Още до края на годината Али Соу може да стане едноличен лидер в класацията на чуждестранните голмайстори в историята на "червените" в първенството. За целта трябва да се разпише поне веднъж в предстоящите мачове с Ботев (Враца) на 14 декември на "Армията" и с Левски на 18 декември на националния стадион.

След идването на Бруно Акрапович Соу вкара по веднъж във всеки двубой на домашната сцена - на Ботев (Ихтиман) за Купата и на ФК ЦСКА 1948 и Ботев (Пд) в шампионата, което се дължи и на новата схема 3-5-2, похвалена вече нееднократно от нападателя. При тази постройка Соу се чувства далеч по-добре на терена и това ясно си личи от представянето му, пише "Тема Спорт".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА