Last news in Fakti

9 Декември, 2020 09:32 2 893 9

Сменят съдиите след скандалите на ПСЖ - Истанбул Башакшехир от Шампионската лига

  • истанбул башакшехир-
  • псж-
  • футбол-
  • шампионска лига-
  • съдии-
  • скандали-
  • расизъм

Репликата на четвъртия рефер достигна до ушите на почти всички футболисти

Сменят съдиите след скандалите на ПСЖ - Истанбул Башакшехир от Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Вече има яснота кога и как ще се доиграе мачът между Пари Сен Жермен и Истанбул Башакшехир от Шампионската лига. Двубоят на "Парк де Пренс" беше прекратен в 14-ата минута, след като четвъртият съдия Себастиан Култеску нарече "черен" помощник треньора на гостите Пиер Уебо. Това предизвика острата реакция и на двата отбора, които се прибраха в съблекалните.

Срещата ще бъде доиграна днес от 19:55 часа българско време. Тя ще продължи от минутата, в която беше прекъсната. Съдийската бригада ще е изцяло нова. Главен рефер ще е Дани Маккели от Нидерландия.

Инцидентът снощи предизвика множество коментари. От телевизионните повторения се вижда как главният съдия Овидиу Хацеган иска помощ от Колтеску, като го пита на кого от скамейката на Истанбул Башакшехир трябва да покаже червен картон. Отговорът е: "ala negru", което на румънския означава "черния".

Репликата на четвъртия рефер достигна до ушите на почти всички футболисти. Демба Ба подкани тези на турския тим да спрат да играят. Пиер Уебо пък се обърна към Култеску с думите: "Защо каза негро, защо каза негро?".

Самият Култеску се защити, като обясни, че на румънски "negru" e думата за "черен" и не е расист.

Килиан Мбапе беше сред най-активните футболисти в протестите. След като двата отбора се прибраха в съблекалните, първоначалното намерение беше мачът да продължи. Маркиньос и Демба Ба трябваше да изведат съотборниците си, хванати ръка за ръка, за да покажат единството си в борбата с расизма. Част от играчите на гостите обаче са отказали да излязат на терена.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джудже

    36 4 Отговор
    Ами не е излъгал Румънеца, този си е черен! Не зная защо трябва да е забранено да се наричат нещата с истинските им имена!
  • 2 Сийка

    31 2 Отговор
    Гледах в речника- не намирам друга дума освен " негър" - сигурно не разбирам, но какво обидно има в думата негър.
    И да питам - трябва ли филмът "Белите не могат да скачат" да бъде оплюти като расистки и забранен!?!?!
  • 3 Рере

    16 3 Отговор
    Цигана не е циганин,ром е Абе евроджендърска история
  • 4 НеоЛиберал

    17 0 Отговор
    джендърски изцепки, ами черен, като не му знае името !!!
  • 5 един от многото

    19 0 Отговор
    Още от малки в училище ни учат да не лъжем. Как тогава да кажеш на черното , бяло?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Къде е свободата на словото

    18 0 Отговор
    Значи можеш да публикуваш карикатури на пророка ама не може да наричаш хората с цвета на кожата им. Ей тия двойни стандарти ви изяждат главите
  • 8 невиждам нещо нередно

    9 0 Отговор
    тоя свят съвсем се побърка !!! ако неможеш да кажеш на негъра негър то тогава какво остава ? би трябвало да санкционират отборите за напускането на мача това единственото адекватно решение на ситуацията!!!
  • 9 Павел Пенев

    7 1 Отговор
    Това не може да бъде повод за скандал.Чернокожите отдавна злоупотребяват с т.нар.расизъм,гейовете с педерастията а циганите с ромите.За всичко това у нас, както и в другите страни си има тълкувателен речник.Прочетете и ще видите.