Last news in Fakti

14 Декември, 2020 12:04 1 806 0

Има съмнения, че Неймар е със счупен глезен

  • неймар-
  • изследвания-
  • фрактура-
  • счупване-
  • глезен-
  • червен картон-
  • влизане-
  • лион-
  • псж

Ако бразилецът в действителност има фрактура, то той ще пропусне поне три месеца

Има съмнения, че Неймар е със счупен глезен - 1
Снимка: БГНЕС

Пари Сен Жермен загуби с 0:1 от Олимпик Лион в дербито от 14-ия кръг на Лига 1. Загубата за парижани се превърна в истински кошмар, след като в последните секунди на срещата Неймар получи нова контузия в левия глезен и напусна терена със сълзи на очи.

Неймар беше много грубо фаулиран от неговия сънародник Тиаго Мендеш. Звездата на Пари Сен Жермен бе ударен много лошо в левия глезен. Той не успя да се изправи и беше изнесен на носилка.

Съдията Беноа Бастиен първоначално показа само жълт картон на Тиаго Мендеш, но след като прегледа ситуацията с VAR, промени решението си и изгони халфа на Лион.

На Неймар предстои да бъдат направени обстойни медицински изследвания, за да се определи сериозността на нараняването и особено продължителността на неговото отсъствие от терените.

Първоначално той трябваше да отиде в болница в неделя вечер за ядрено-магнитен резонанс, но бе решено, че бразилецът трябва да изчака до понеделник сутринта, за да се види какво е състоянието на глезена му.

Медицинският персонал на ПСЖ е доста песимистичен по отношение на резултатите.

Ако се потвърдят първоначалните страхове, че Неймар има фрактура, той най-вероятно ще отсъства от игра за около три месеца.

Неймар вкара седем гола в последните си четири мача и бе с основна заслуга за класирането на отбора за осминафиналите в Шампионска лига.

Бившият футболист на Барселона претърпя две отделни метатарзални контузии през първите си два сезона в Париж, през февруари 2018 г. (когато бе извън игра за три месеца и пропусна 16 мача) и януари 2019г. (три месеца извън игра и пропусна 18 мача). Неймар също така получи травма на десния глезен, докато играеше за Бразилия през юни 2019 г. и беше извън терените за два месеца и половина.

Неймар вече пропусна седем мача на ПСЖ през настоящия сезон заради контузии, COVID-19 и наказание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА