Last news in Fakti

20 Декември, 2020 15:09 2 805 2

Историческо: След 30 години България спечели медал на уред на европейско първенство по спортна гимнастика

  • валентина георгиева-
  • спорт-
  • медал-
  • европейско първенство-
  • спортна гимнастика

Отличието е първото в историята на този спорт у нас при девойките

Историческо: След 30 години България спечели медал на уред на европейско първенство по спортна гимнастика - 1

След 30 години България спечели медал във финал на уред от европейско първенство по спортна гимнастика. Валентина Георгиева извоюва среброто във финала на прескок в шампионата на Стария континент, който се провежда в турския град Мерсин.

Отличието е първото в историята на този спорт у нас при девойките. При жените последният медал във финал пак на прескок печели Силвия Митова през 1992 година.

Възпитаничката на Филип Янев, който е пети във финала на прескок на Олимпиадата в Атина, изпълни по блестящ начин двата прескока във финала и с оценка от 13.800 точки (13.900 точки за първи прескок и 13.700 точки за втори прескок).

Финалите на отделните уреди при жените са по-късно днес.

Това е втори медал за България от европейските първенства в Мерсин, след като младежите взеха бронз в отборната надпревара преди около седмица.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наркос

    22 0 Отговор
    Браво на момичето. Отишла е с хъс и се е върнала с медал . Дано другия път вземе и златния !
  • 2 Браво!

    7 0 Отговор
    Сега като се завърне, непременно Боко и Кралев да направят по едно предизборно фото с детето. И да кажат колко много са дали за нейния успех!