Last news in Fakti

28 Декември, 2020 14:23 1 249 1

Лудогорец попадна в елитна класация на БиБиСи

  • лудогорец-
  • футбол-
  • бибиси-
  • класация

Ако разградчани успеят да вземе титлата, ще бъде първият български отбор с десет поредни първи места

Лудогорец попадна в елитна класация на БиБиСи - 1

В навечерието на новата година БиБиСи излезе с интересна статия за това кои са потенциалните рекорди, които могат да бъдат подобрени във футбола. В разработката попада и българският шампион Лудогорец, който се бори за десета поредна титла. Разградчани гонят този рекорд заедно с други два европейски гранда – Селтик и Ювентус.

Ако Лудогорец успее да вземе титлата, ще бъде първият български отбор с десет поредни първи места. Същото се отнася и за шотландския Селтик, който обаче изостава на 16 точки от Рейнджърс и е с 3 мача по-малко. Десета поредна титла за Ювентус също ще е абсолютен рекорд не само за Италия, а и за топ 5 първенствата в Европа, където никога никой не е печелил толкова.

Трите отбора обаче са далеч от европейския рекорд по поредни титли. Той се споделя от Линкълн Ред Импс от Гибралтар и Сконто Рига, които имат по 14 поредни първи места.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Домусага

    2 2 Отговор
    С шесте загуби в Лига Европа.