Last news in Fakti

28 Декември, 2020 13:03 2 038 9

Спас Русев ще доплаща заплатата на Обертан, ако Левски го привлече

  • габриел обертан-
  • левски-
  • футбол-
  • спас русев-
  • заплата-
  • славиша стоянович

Бизнесменът вече призна, че работи по привличането на бившия футболист на Манчестър Юнайтед

Спас Русев ще доплаща заплатата на Обертан, ако Левски го привлече - 1
Снимка: БГНЕС

Столичният Левски ще счупи тавана си на заплатите с привличането на френската звезда Габриел Обертан. В момента горната граница на месечните възнаграждения на футболистите е 10 хиляди лева. Ако дойде на "Герена" Габриел ще взима 7500 евро (малко под 15 000 лева) - с 50 процента над сегашния максимум, съобщава ежедневникът "Тема спорт".

Заплатата на 31-годишния французин всъщност ще бъде още по-голяма, но останалата част ще бъде покривана от бившия собственик на клуба Спас Русев. Той ще дава на Обертан почти толкова, ако не и повече, колкото и синият клуб. Бизнесменът вече призна, че работи по привличането на бившия футболист на Манчестър Юнайтед на "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

Такава е практиката и с треньора Славиша Стоянович, който се води и спортен директор. Сърбинът със словенски паспорт взима 10 хиляди евро, както и пари от Спас Русев над тази сума. Бизнесменът бе моторът и за завръщането на специалиста при сините. А сега прави всичко по силите си Габриел Обертан да започне втория си престой на в "синия" клуб. Първият стартира в края на месец юли 2017 година - при домакинската шампионатна победа с 2:0 над Витоша (Бистрица). До края на декември 2018 година Габриел изигра общо 59 мача за Левски във всички турнири, в които отбеляза 5 гола. През януари 2019 година той бе продаден на турския Ерзурум ББ, чийто екип носи и до момента.

В онзи период се осъществяваше смяна на властта в Левски - от Спас Русев тя премина в ръцете на Васил Божков. За сезон и половина в Ерзурумспор, Обертан участва в 24 шампионатни мача в турския елит, в които вкара 3 гола. Освен това има и 30 срещи за първенство във втория ешелон, в които се е разписал 3 пъти.

С привличането на Обертан Левски ще иска да даде знак и на други чужденци, че вече е стабилен клуб, който е амбициран да се изкачи сериозно в класирането.

Снощи Обертан направи много силен мач за своя Ерзурум ББ, като вкара гол, получи жълт картон и беше заменен от Петрос Бумал.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай онзи

    6 2 Отговор
    А това законно ли е
    Особено ако има непогасени задължения към държавата.....
    Страшен цирк сме ей
  • 2 БрЯх

    6 0 Отговор
    Докато се плащат и доплащат грешни пари, ние национален отбор нЕма да имаме. Това е жалко, а иначе тия които се интересуват кой къде ще играе, повече ги интересуват пикантните подробности. То какво и друго да ги интересува като истински футбол вече няма никъде по света. На път са да надминат комерсиалността в бокса и други подобни "спортове".
  • 3 Нямам думи !

    8 1 Отговор
    Въшлясалите фенове ,събираха кашони и капачки и к'во ли не, за да лапат тия нищоправещи отрепки по 50 бона ! Да си платят първо задълженията към държавата,а не с хранят маймуни !
  • 4 Killer

    2 0 Отговор
    Толкова много талантливи българи, на които им се рита топка има, а тези от "българския" футболен съюз все чужди взема.
  • 5 йокин

    0 0 Отговор
    Случайно,да не са''гаджета'',на Спасов.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЭЭЭЭ

    0 0 Отговор
    Когато внесеш от вън някой "кюнец" , взимаш комисионно.Нашите момчета не носят нищо.Пране и комисионки.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.